Ellenőrzés

2023.11.04. 16:39

„Gyümölcsöző” NAV-vizsgálat

Az Online Számla rendszer adatainak kockázatelemzésekor a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) eltérést talált egy nagykereskedőnél: adózási gyakorlata nem volt összhangban a tevékenységével. A NAV, esélyt adott az önkéntes javításra, jogkövetési vizsgálatban szembesítették a cégvezetőt a feltárt anomáliákkal.

Egy hazai piacon működő, zöldség-, gyümölcs-nagykereskedőt vizsgáltak a NAV revizorai, mert a cég havi áfabevallásaiban feltűnően magas, több 10 millió forint összegű levonható adót számolt el, ami ellentmondott a reális üzletmenetnek.

A jogkövetési vizsgálat igazolta a gyanút és a kereskedő el is ismerte, hogy a kiállított számlákkal ellentétben nem érkeztek az áruk Magyarországra, így az ügyletek a számlákon megjelölt időpontokban valójában nem teljesültek.

A társaság az önellenőrzéseiben 152 millió forint elmaradt adót és mintegy 10 millió forint önellenőrzési pótlékot állapított meg, mindennek a felét már meg is fizette, a fennmaradó összegre részletfizetés iránti kérelmet terjesztett elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában