Pénzhamisítás

2023.11.17. 08:45

Hamis pénzzel vett magának hangfalat, idősebb barátját verte át a suhanc

Pénzhamisítással vádol az ügyészség egy fiatalkorú fiút, aki egy idősebb ismerősét verte át egy hamis 100 eurós bankjeggyel.

Kovács Gábor László

Fotó: hedgehog94

A fiú jó tanulmányi eredménye ellenére kiiratkozott a középiskolából. Azt állította, hogy néhány héttel a 18. születésnapja előtt az utcán sétálva talált egy 100 eurós bankjegyet, amiről azonnal felismerte, hogy az nem valódi, mivel nem tartalmazott biztonsági elemeket, így vízjel-kombinációt, a biztonsági szálat, valamint a fluoreszkáló jelzőrostokat sem, és a papír tapintása nem keltette valódi pénz érzetét, illetve a pénzen olvasható volt egy másolatra utaló angol nyelvű felirat. Ennek ellenére felkereste az egyik idősebb ismerősét, majd vásárolt tőle egy hangfalat, amit a hamis pénzzel fizetett ki. Az adásvételt követően az eladó jóhiszeműen megpróbálta a helyi bankfiókban forintra váltani a bankjegyet, ahol azonban kiderült, hogy az hamis. Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában azt indítványozta, hogy a fiút ítéljék felfüggesztett szabadságvesztésre, amit fiatalkorúak fogházában kell letöltenie, valamint rendeljék el a pártfogó felügyeletét. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában