Rekordkísérlet

2023.11.07. 13:29

Hatszáz dühös embert vert át az internetes csaló

Külföldi munkavállalás, vagy otthonról végezhető munka – ezekkel az ígéretekkel verte a jelentkezőket egy 38 éves budapesti férfi, aki valótlan hirdetésekkel szedte áldozatait az egyik legnagyobb közösségi média oldalon.

Kovács Gábor László

2156185779

Fotó: fizkes

 A férfi a nem létező állásokra jelentkezőkkel felvette a kapcsolatot, majd a munkától függően 4500 és 20 ezer forint közötti letéti díj előre utalását kérte, aztán elérhetetlenné a munkavállalók számára. Ezzel a módszerrel 2021 nyarától kezdve csaknem 600 embert ejtett tévedésbe és károsított meg több millió forinttal. 

A csaló egy éven át tevékenykedett, míg 2022. augusztusában megérkezett ellene az első feljelentés a kaposvári rendőrkapitányságra. Azóta a nyomozók a feltételezett elkövető bankszámláját zárolták, lakhelyén kutatást tartottak. Gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását. A rendőrök a számlaforgalmi adatokat elemezve felkutatták az ügy 593 áldozatát, melynek eredményeképp a férfit ugyanennyi rendbeli csalással gyanúsították meg. A kaposvári vizsgálók a Mátrix Projekt keretében befejezték a tavaly nyáron indult ügy vizsgálatát, és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal küldték meg a Kaposvári Járási Ügyészségnek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában