Merész

2023.11.09. 09:57

Mestertolvaj: még a bűneihez rendelt szakértőt is meglopta

Betört egy dohányboltba, meglopta az alvó ismerősét, és egy irodába is besurrant– sok volt a rovásán annak a huszonéves férfinak, aki ellen a Nagyatádi Járási Ügyészség kifosztás, és további három vagyon elleni bűncselekmény miatt emelt vádat.

Kovács Gábor László

788893924

Fotó: Dmytro Zinkevych

 2022 májusában betörte egy Nagyatádhoz közeli dohánybolt ablakát, majd onnan a nála lévő utazótáskába pakolva összesen 76 doboz cigarettát vitt magával. A több mint százezer forintot érő zsákmányát azonban alig pár órával később a rendőrök egy szál híján lefoglalták a lakóhelyén. Néhány hónap múlva vendégségben járt az egyik ismerősénél, a közös italozás közben megfigyelte, hogy a házigazda hol tartja a pénztárcáját. Hazament, majd az éjszaka a nyitott ajtón keresztül besurrant az ismerőse házába, majd az alvó sértett mellőli asztalról magához vette annak készpénzét és igazolványait tartalmazó pénztárcáját, és elfutott. A vádlottnak azért is felelnie kell a bíróság előtt, mert a fenti bűncselekmények elkövetése miatt ellene indult eljárásban szükségessé vált szakértői vizsgálatra várakozva a szakértői intézet kaposvári épületében besurrant egy nyitva hagyott irodába, és az egyik dolgozó táskájából készpénzt vett magához. A Nagyatádi Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a büntetett előéletű,jelenleg is más ügyben kiszabott szabadságvesztés büntetését töltő férfi ellen börtönbüntetés valamint vagyonelkobzás elrendelésére tett indítványt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában