Kataszrófavédelem

2023.12.07. 13:33

A lehulló nagy mennyiségű hó miatt csaknem százszor riasztották a somogyi tűzoltókat csütörtök délelőttig.

Sonline.hu

Nyolcvanhat alkalommal a hó súlya alatt kidőlt fák eltávolításához kérték az egységek segítségét. Emellett pedig tizenkettő balesetnél nyújtottak segítséget a tűzoltók. Egy kidőlt fa teljesen elzárta az utat az arra közlekedők elől Bánya külterületén, ahova a kadarkúti önkormányzati tűzoltókat riasztották szerdán. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói többek között Kaposváron, Simonfa és Bőszénfa külterületén, Somogysárdon, Sántoson, Szentbalázson avatkoztak be. Valamennyi helyszínen az egységek rövid idő alatt feldarabolták a fákat.

Homokszentgyörgy határában egy tizenkét méteres fa képezett félpályás útzárat és veszélyeztette a forgalmat szerda délelőtt. A barcsi hivatásos tűzoltók motorfűrésszel eltávolították a fát és megszüntették a veszélyt.

 

Csurgó és Berzence között, valamint Iharos külterületén is közlekedési baleset történt.

A 67-es főút Bőszénfa és Antalszállás közötti szakaszán összeütközött egy nyerges vontató, egy kisteherautó és egy személygépkocsi szerda délelőtt. A kaposvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. A három autóban összesen öten utaztak, senki sem sérült meg a balesetben.

Szerda este árokba csúszott egy személyautó Kadarkút és Mike között. A kadarkúti önkormányzati tűzoltók csörlővel kivontatták a járművet, amely a mentést követően tovább tudta folytatni az útját.

Csütörtök délelőtt villanyvezetékre dőlt egy fa Somogyszob és Segesd között. A nagyatádi hivatásos tűzoltók magasból mentőről, motorfűrésszel eltávolították a fát, amit csak a vezetékek tartottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában