Állatkínzás

2023.12.01. 15:24

Kevesebb börtönév vár a menhelyi kecske fejét levágó kaposvári remetére

Nyolc évről négy év börtönbüntetésre enyhítette a másodfokon eljáró Kaposvári Törvényszék annak a 31 éves férfinak büntetését, akit kaposvári remetének neveztek, mert egy földbe vájt lakásban élt, ahol egy ideig a barátnőjét is fogva tartotta.

Kovács Gábor László

Most állatkínzásért, iratokkal, személyes adatokkal és bankkártyával visszaélésért, és testi sértésért kellett felelnie. 

Még 2018 októberében egy makói tanyán egy kutyát fokossal vert fejbe. Később Kaposvár kertvárosi részén a saját kutyáját egy dárdával azért ölte meg, mert az eb az engedélye nélkül vett el ételt az asztalról. 2020 őszén egy kaposvári állatmenhelyen bosszúból levágta egy kecske fejét, amit magával vitt, mert az állatvédők elvették tőle a szamarát. Más is volt a rovásán, a korábbi élettársának 850 ezer forintját és az iratait elvette, és a nő orvosi kezelésére vonatkozó dokumentumokat megosztotta az interneten. 

Ezután letartóztatták, de a börtönben egy többszörösen büntetett előéletű férfival együtt vezetőként léptek fel zárkájukban. Társa a rabokat terrorizálta, az élelmüket elvette, továbbá vásároltatott magának. Amikor az egyik rab azt mondta, hogy nincs már több pénze, egy pengével megvágták az alkarját. A másodfokú bíróság jogerősen azért enyhítette a remete ítéletét, mert a börtönben történtek ügyében a súlyosabbnak minősülő zsarolás helyett csak a testi sértést látták megállapíthatónak, valamint a lopásban sem marasztalták el, mert a korábbi élettársa emiatt nem tett magánindítványt. A bűntársa ítéletét 11 év fegyházról 8-ra enyhítette a törvényszék, őt bűnösnek találták a zsarolásban.

Az elsőrendű vádlott a baracskai fegyházból videoláncon hallgatta meg az ítéletet, néha bólogatott, máskor gúnyos mosolyra húzta a száját. A tanácsvezető bíró részletesen és hosszasan végigvett minden vádpontot. A kecskemészárlás ügyében szó esett arról, hogy bár a vádlott rákeresett az állatmenhely koordinátáira az interneten öt órával a bűncselekmény előtt, de telefonja GPS  adatai mégsem voltak bizonyító erejűek. Ezzel szemben másnap egy Messenger-üzenetben a barátjának mesélt a történtekről, ezt az üzenetváltást értékelték bizonyítéknak.        

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában