Hétvégi statisztika

2023.12.11. 16:12

Lakástüzek és balesetek árnyalták a tűzoltók hétvégéjét

Tizenkilenc esetben volt szükség a somogyi tűzoltók beavatkozására a hétvégén. Négy tűzesethez és tizenöt műszaki mentéshez riasztották az egységeket.

Sonline.hu

Péntek délelőtt még több helyen útra és lakóházra dőlt fákat daraboltak össze a kaposvári hivatásos tűzoltók. A marcali hivatásos tűzoltókat kéménytűzhöz riasztották a déli órákban Somogyszentpálra, ahogy a balatonboglári egységet Balatonőszödre. 

Teljesen kiégett egy garázsnak is használt melléképület szombat este Látrányban, a Rákóczi utcában. A tűz felemésztette a helyiség bútorait, a tulajdonos szerszámait, több quadot és fűnyírótraktort. A balatonboglári önkormányzati és a látrányi önkéntes tűzoltók kiérkezésekor egy gázpalack is felrobbant, de személyi sérülést nem okozott. Az egységek két vízsugárral fojtották el a lángokat. 

Fotó: Látrány ÖTE

Tűz ütött ki egy háromlakásos társasház középső lakásának egyik szobájában szombat éjszaka Kaposváron, a Pécsi utcában.

A tragédiák megelőzése érdekében érdemes otthonra füstérzékelőt vásárolni. Ahol volt füstérzékelő, ott sem haláleset, sem sérülés, de még nagyobb tűz sem volt, hiszen a tűz keletkezésekor jelzett az érzékelő.

Árokba hajtott egy személyautó vasárnap Taszáron. A járműben csak a sofőr utazott, akit a mentők kórházba szállítottak. A kaposvári hivatásos tűzoltók kerekeire állították a járművet, majd áramtalanították a gépkocsit. 

Letért az útról és hídfejnek ütközött egy személyautó Marcaliban. A gépkocsi vezetője még a tűzoltók kiérkezése előtt kiszállt a járműből, a mentők kórházba szállították. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a kocsit, amely teljes útzárat képezett. 

Fotó: Marcali HTP

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában