Erőszak

2023.12.20. 08:52

Szöktek volna az otthonból, a nevelőre is rátámadtak

Kovács Gábor László

503638489

Fotó: springtime78

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt emelt vádat az ügyészség azzal a fiatalkorú fiúval és lánnyal szemben, akik meg akartak szökni egy gyermekotthonból, végül az egyik nevelőre támadtak. A tizenéves fiatalokat 2023 januárjában egy másik vármegyében található gondozási helyükről megszöktek. Miután megtalálták őket, egy kaposvári gyermekotthonba szállították, ahonnan azonban már másnap távozni szerettek volna. Amikor az egyik nevelő megakadályozta a szökésüket, a fiatal fiú szidni kezdte a pedagógust, majd társával együtt a nevelői szoba irányába futottak, ahová az ajtót berúgva magukhoz vették a kulcsokat. A nevelő visszavette a kulcsokat, de ekkor rátámadtak, meglökték, megütötték, egy ivójoghurtot dobtak az irányába, és megpróbálták betolni egy szoba ajtaját, miután a sértett menekült előlük. A rendőrök helyszínre érkezéséig végül a gyermekotthon más lakói siettek a nevelő segítségére, aki nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.
A Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a fiatalkorú fiút javítóintézetbe küldené, az időközben tizennyolcadik életévét betöltő lány ellen felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy a próbaidő tartamára álljon pártfogó felügyelet alatt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában