Tűzoltók

2024.01.23. 08:49

Kisteherautó és személygépkocsi ütközött a sztrádán

A hétvégén összesen huszonkettő műszaki mentésnél és öt tűzesetnél volt szükség a somogyi tűzoltók beavatkozására, összegzett hétfőn a somogyi katasztrófavédelem.

Harsányi Miklós

Letért egy autó az útról Várdánál

Fotó: Katasztrófavédelem

–  Letért az útról és a szántóföldre csapódott egy autó pénteken Várda külterületén – közölte a somogyi katasztrófavédelem. –  A kaposvári tűzoltók áramtalanították a kocsit, majd csörlővel levontatták a szántóföldről. A jármű sofőrje nem sérült meg, önerejéből ki tudott szállni az autóból.
Egymásba rohant két gépkocsi péntek este a Kaposvárt és Toponárt összekötő úton. A kaposvári  tűzoltók áramtalanították a járműveket, s felitatták az úttestre folyt olajat. A gépkocsikban csak a sofőrök utaztak, egyikük megsérült a balesetben. Azt is közölték: kigyulladt egy személyautó motor- és utastere Karádon, a Kossuth Lajos utcában. A balatonboglári és a karádi  tűzoltók egy vízsugárral eloltották a lángokat, majd visszahűtötték a felforrósodott alkatrészeket.
Csurgón is egy gépjárműben keletkezett tűz szombaton, ahol a helyi önkormányzati tűzoltók oltották el a lángokat és akadályozták meg a tűz továbbterjedését. 

Autópályán mentettek

Vasárnap egy jákói családi ház kazánházában csaptak fel a lángok. A kadarkúti tűzoltók kiérkezéséig a tulajdonos eloltotta a körülbelül két négyzetméteren égő lángokat, az egység  visszahűtötte a még izzó részeket.
Kisteherautó és személyautó karambolozott vasárnap az M7-es autópálya siófoki szakaszán, a Budapest felé vezető oldalon. A baleset következtében rengeteg törmelék került az úttestre. A város tűzoltói végezték a műszaki mentést és közreműködtek a forgalmi akadály megszüntetésében.
–  A két járműben összesen hárman utaztak, a személyautóban utazó két ember megsérült a balesetben – közölte a somogyi katasztrófavédelem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában