Fotók

2024.01.05. 12:36

Felgyújtották a siófoki betlehemet

Koszorus Rita

Egy ismeretlen személy felgyújtotta a Fő téren álló betlehemet, de megrongálta a felújított zenepavilont is, amikor egy égő dekorációnak szánt szalmabálát vonszolt végig magával Siófok belvárosában. Lengyel Róbert polgármester azt írta közösségi oldalán, a rendőrség azonnal elfogta a tettest, őrizetbe vették az elkövetőt.

Egy járókelő január 5-én hajnalban személyesen tett bejelentést a Siófoki Rendőrkapitányságon, miszerint a város főterén ég az ünnepi időszakra felállított, fából készült betlehem, és a mellette lévő padon egy férfi ül az onnan származó néhány szobor társaságában.

Az időközben megérkező tűzoltók megfékezték a lángokat, a rendőrök pedig elfogták a feltételezett elkövetőt, és előállították a rendőrkapitányságra. Arra is fény derült, hogy a vandál tettes előzőleg felgyújtotta a Millennium parkban a Kálmán Imre emlékére állított zenepavilont is.

A nyomozók az 54 éves hajléktalan életmódot folytató férfi ellen rongálás miatt indítottak eljárást. Elszámoltatására később kerül sor, mivel zavart viselkedése okán pszichiátriai ellátásra szorul. 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában