Gyilkossági kísérlet

2024.01.23. 10:21

Nem fogadta el a hét év fegyházat a késelő

Nem fogadta el az ügyészég által felajánlott hét év fegyházbüntetést az a 30 éves tabi férfi, aki aki közös italozás közben egy 9 centi pengehosszúságú késsel szúrta mellkason ismerősét, mert féltékeny volt rá.

Kovács Gábor László

2023 áprilisában egy siófoki hétvégi házban italoztak. A beszélgetés alatt a férfi megtudta, hogy az ismerőse a korábbi szakításuk ideje alatt szálláslehetőséggel segítette az élettársát. Féltékeny lett, de anélkül, hogy ezt kimutatta volna, megkérte az ittas férfit, hogy kísérje ki az udvarra, és ott mellkason szúrta. Ezután visszakísérte a hétvégi házba, majd lefektette a szobában lévő ágyra. A nő ebből semmit nem vett észre, a sértett rosszullétét ittasságának tudta be, azonban később látta, hogy a férfi erősen vérzik, ezért hívta a mentőket. A sértett a tüdejét ért szúrás miatt életveszélyes állapotban volt, hogy nem halt meg, kizárólag az idejében elvégzett orvosi ellátásnak volt köszönhető. A Somogy Vármegyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérletével vádolta a késelőt. 

tárgyalással folytatják

– Elfogadom, hogy bűnös vagyok, hogy mihamarabb túl legyek rajta, mert szeretném lezárni ezt az ügyet – fakadt ki a keddi előkészítő ülésen a megbilincselt vádlott, akit a börtönőrök kísértek a Kaposvári Törvényszékre. – Inkább leülöm a büntetést, de fellebbezek, mert a hét évet eltúlzottnak tartom. 
Az ügyvédje és a bírónő is figyelmeztették a férfit, hogy ha beismeri a bűnösségét az előkészítő ülésen, akkor később már nem vitathatja a vádiratot. A vádlott megértette a figyelmeztetést, és így nem mondott le a tárgyalás jogáról, és csak részben ismerte el a bűnösségét. Az ügy márciusban tárgyalással folytatódik, ahol tanúkat hallgatnak ki, és az orvosszakértő is elmondja a véleményét az áldozat sérüléseiről.       

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában