Betörések

2024.01.05. 09:06

Végig fosztogatta a déli partot a betörő

Egy negyvenes éveiben járó férfi 2021 júliusában azért érkezett a Balaton-partra, hogy fosztogassa a nyaralókat.

Kovács Gábor László

Fotó: Fotónk illusztráció!

Előbb a nála lévő kötél segítségével kívülről akarta kinyitni egy siófoki lakás bukóra hagyott ablakát. Nem sokkal később egy zamárdiban található családi ház ablakát is megpróbálta befeszíteni ugyanezzel a módszerrel, a háziak azonban mindkét esetben tetten érték, így a végül üres kézzel menekült el. Sikerrel besurrant viszont a hajnali órákban egy siófoki apartmanház két szobájába, ahonnan az alvó sértettek közeléből pénztárcákat, készpénzt, dohánytermékeket, mobiltelefonokat, igazolványokat és bankkártyát lopott el. Ezen kívül több mint százezer forint értékben zsákmányolt ékszereket egy fonyódi nyaralóból is, azonban a helyszínen hátrahagyott nyomok szakértői elemzése alapján a nyomozók végül azonosítani tudták az elkövetőt. 

A Siófoki Járási Ügyészség összesen tíz, túlnyomórészt vagyon elleni bűncselekmény miatt emelt vádat ellene. A Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség az indítványozta, hogy a jelenleg más ügyben kiszabott szabadságvesztés büntetését töltő férfit ítéljék börtönbüntetésre, tiltsák el a járművezetéstől és a közügyektől, egyúttal rendeljenek el vagyonelkobzást ellene. 

Borítóképünk illusztráció!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában