Sűrű füst

2024.02.16. 10:29

Engedély nélkül füstölte el a gumikat, hogy ne jöjjenek a vadak

A hulladékgazdálkodás rendjének megsértésének bűntette miatt emelt vádat azzal a negyvenes éveiben járó férfival szemben a Kaposvári Járási Ügyészség Barcsi Kirendeltsége, aki egy külterületi ingatlanon azért égette több helyen is a gumiabroncsokat, hogy a vadakat távol tartsa.

Kovács Gábor László

Fotóilluszztráció

Fotó: Sutterstock

A vád szerint a terhelt 2022 júniusában Lakócsa külterületén három helyszínen több, hulladéknak számító autógumit halmozott fel. A férfi az égetésre szánt gumiabroncsokra vastag tüzifákat is tett, majd a halmokat meggyújtotta. A nagy lánggal és sűrű füsttel járó tüzekre azonban a szolgálatban lévő járőrök is felfigyeltek, akik értesítették a tűzoltókat, a vádlottal szemben pedig intézkedtek. 
A gumiabroncsok égése során korom, kén-dioxid, szén-monoxid, valamint további toxikus vegyületek kerültek a levegőbe, így az alkalmas volt a környezet veszélyeztetésére. Az ügyészség a Barcsi Járásbíróságra benyújtott vádiratában a hulladékgazdálkodási engedéllyel nem rendelkező férfival szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában