Tárgyalás

2024.03.11. 14:00

Részegen szúrta mellkason haragosát Siófokon

Kovács Gábor László

1627291438

Fotó: Bogdan Vacarciuc

A légynek sem ártanék, de ha kicsit iszom, akkor adódnak problémák – így jellemezte magát az a férfi, akit azzal vádolnak, hogy 2023 áprilisában egy siófoki hétvégi házban italozás közben egy pillangókéssel mellkason szúrta egy ismerősét, akire azért haragudott, mert korábban szállást adott az élettársának. A sértett lefeküdt az ágyra, csak később látták, hogy erősen vérzik, ekkor hívtak mentőt hozzá. A vádlottat emberölés kísérletével vádolják, és az előkészítő ülésen már majdnem bevallotta, hogy ő követte el a bűncselekményt, „csakhogy legyen már vége az egésznek”. A tárgyalásra azonban meggondolta magát. 

– A vádban az szerepel, hogy azért szúrtam meg, mert egyszer az élettársam nála lakott, de ebben tévhit van – mondta a megbilincselt vádlott. – Ugyanis korábban már elmondta nekem a barátnőm a történteket. A sértettel nem vagyunk haragban, végighülyéskedtük a délutánt.  

Ehelyett úgy történt, hogy veszekedés tört ki a házban, ahol többen ittak. 

– Beleszóltam a veszekedésbe, erre a Norbi, a sértett felkért, hogy hagyjam el a lakást – folytatta a vádlott. – Felrántott egy sámliról, és a kezemben volt a pillangókés, mert azzal játszottam. Ököllel megütöttem, de a kés a kezemben volt. Nem tudom, hogy eltaláltam-e. Megijedtem, és eldobtam a kést. Utána kibékültünk, kezet fogtunk, és folytattuk az ivászatot. 

A bíróságon kihallgatták a házigazdát, aki azt mondta, hogy elment dohányt venni, ezért a szúrást nem látta. A sértett és a nő nem jelent meg a bíróságon, és az idézésük rendőri kézbesítése nem vezetett eredményre, vagyis nem találják őket. Ehhez képest a tárgyaláson felmerült, hogy mindketten börtönben, illetve házi őrizetben lehetnek. A vádlott azt mondta, hogy 11 éve élt együtt a nővel kisebb-nagyobb megszakításokkal. A késelés előtt két-három nappal szólt rá a párjára, hogy fejezze be az állandó bulizást, amíg összeszedik magukat. Pillangókés azért volt nála, mert karórát akart venni, de csak a késre futotta a pénzéből. A férfi nyolc általánost végzett, szakmája nincs, és egy csirkefeldolgozóban dolgozott. Ítéletet a tanúk és a szakértők meghallgatása után hoz a Kaposvári Törvényszék.         

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában