Sok a traktor

2017.07.10. 08:59

Gépek zaja töri meg az éjszaka csendjét

Traktorok dübörögnek végig Balatonőszöd Szabadság utcáján és emiatt remegnek az edények a szekrényben, meghasad az úttest. – Egy alkalommal beleszorult a biciklim kereke egy repedésbe – mondta el a szerkesztőségünket megkereső Kovács Judit.

Koszorus Rita

Traktor

A balatonőszödi asszony arra panaszkodott, hogy elviselhetetlen az aratási időben a zaj és a por amelyet a mezőgazdasági gépek okoznak. Mint azt Kovács Judit elmondta: nem csak őt, hanem több lakost is zavar. Azt is hozzátette: a házukon megjelentek az első repedések.

Megkerestük a település polgármesterét Antal Jánost, hogy arról érdeklődjünk: mit tesz a település vezetése a lakókat nyilvánvalóan zavaró probléma ellen.

– Folyamatosan teszünk ellene – mondta Antal János. Hozzátette: egy útszakaszt már rendbe tették a település tehermentesítésére. – Két ütemben tavaly és tavalyelőtt, saját forrásból összesen 20 millió forintból újítottuk fel az úgynevezett Pálinkaházi Csapást, ami a település egy részét tehermentesíti. Az érintett mezőgazdasági cégek is hozzájárultak az útépítés költségeihez – emelte ki Balatonőszöd polgármestere.

– Részben érthető a panasz, de tudomásul kell azt is venni, hogy most van az aratási időszak és ebben a néhány hétben megnövekszik a forgalom – mondta a polgármester.

Antal János hozzátette: mivel az önkormányzat nem ellehetetleníteni akarja a mezőgazdasági vállalkozásokat, ezért olyan megoldást keres, amely a lakosságnak és a cégeknek is optimális.

– Próbálunk alternatív útvonalat találni – magyarázta a településvezető – Így nem kellene igénybe venni a belterületi utakat. Jelenleg is elbírálásra vár egy pályázatunk, amellyel egy külterületi útszakasz felújítását oldhatjuk meg, így tehermentesítve a települést a traktoroktól.

Antal János azt is elmondta, hogy a település önkormányzata ugyan bevezethetne súlykorlátozást, ám a helyhatóságnak nem célja, ellehetetleníteni a környéken gazdálkodókat. Ezért keresik a békés megoldást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában