Horgászverseny

2017.07.14. 07:06

Horgászmaratonra gyúrnak az indulók

A Töröcskei-tó ad otthont hétvégén a Horgászmaratonnak: hét csapat, két-két párosa verseng a minél jobb helyezésért.

harsányi miklós

Kiválóak a fogási esélyek: a hét elején ugyanis 18 mázsa pontyot telepítettek a Töröcskei-tóba, melynek 90 százaléka egy kiló feletti, méretes példány. Óriási várakozás előzi meg a 27. kaposvári Horgászmaratont, az elsőt még 1991-ben tartották, s azóta töretlen népszerűségnek örvend a rendezvénysorozat. Számos ismert színész – többek közt Trokán Péter, Reviczky Gábor – indult a megméretésen, s a magyar horgászsport neves képviselői, így Walter Tamás,Erdei Attila és Magyar Szilárd is bizonyították már tudásukat. Kozári Miklós, a Kaposvári Sporthorgász Egyesület elnöke lapunknak csütörtökön azt mondta: az erőpróbát páros és csapatverseny formájában rendezik meg. Az indulók csak egy bottal, rajta egyetlen egyágú horoggal horgászhatnak, s kizárólag úszós módszerrel. – Minden kifogott hal grammja egy pontot ér, a megméretést két szektorban rendezzük meg – ismertette a részleteket. – Úgy gondolom, hogy a legutóbbi haltelepítés kedvezően befolyásolja a fogási esélyeket, s a pontyon és keszegen kívül egy-egy amur is meglepetést okozhat.

Szombaton délután egy órakor lesz a megnyitó, a verseny 16 órakor kezdődik, s vasárnap délig tart. Hét csapat két-két párosa indul. S hogy a horgászat nem csupán a fiatalok kedvenc szenvedélye, azt mi sem bizonyítja jobban, hogy a visszatérő vendégek között köszöntik a váci Jónás Györgyöt valamint az olasz Alessandro Casagliát: kettejük életkora közel 150 év. Szári Zsolt, a Balaton Non-Profit Halászati Zrt. vezérigazgatója sem hagyja ki a Horgászmaratont, melynek fővédnöke Szita Károly, Kaposvár polgármestere, védnöke Lengyel János, a Somogyi Hírlap főszerkesztője és Kozári Miklós. S minek köszönhető, hogy hosszú idő óta ennyire népszerű a rendezvény? A Kaposvári Sporthorgász Egyesület elnöke szerint alapvetően a barátságról, a halak és a természet szeretetéről szól az összejövetel, s a jó hangulatot sztorizgatás és a szinte nélkülözhetetlen vicces-tréfás ugratás alapozza meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában