Két keréken

2017.08.26. 11:30

Megújul a Balatoni Bringakör – 16 milliárd jut kerékpárutakra

Szinte teljes egészében megújulhat a Balatoni Bringakör, a kormány ugyanis jelentős forrást szán a kerékpárutak megújítására és újak építésére. Az utóbbi néhány hétben 27 szakasz megújítására írtak alá szerződést. A jövőben csaknem 16 milliárd forintot szánnak erre a célra.

Stanics Adrienn

A balatoni kerékpárutak megújítását, így a Balatoni Bringakört is, a környező települések is támogatják, hiszen az utóbbi években 10-20 százalékkal megnőtt a bicajok száma a tónál. A Balaton Turizmus Szövetség a szezon meghosszabbítását is várja az útfelújításoktól.

– Az aktív turizmus egyik legfontosabb ága a kerékpáros turizmus a Balatonnál – mondta Fekete Tamás, a Balaton Turizmus Szövetség alelnöke. – A szövetség több programot is szervez a tavaszi és az őszi időszakban a szezon meghosszabbítása érdekében, s egyre népszerűbbek ezek a rendezvények. Legújabb fejlesztésünk a balatonbike.hu, melynek segítségével több mint ezer kilométernyi kiránduló utat ajánlunk a vendégeknek. Ennek a legfontosabb útvonala a Balaton Kör a maga több mint kétszáz kilométerével, s nagyon fontosnak tartom, hogy megújuljon és biztonságos legyen.

Fekete Tamás hozzátette: az egészséges életmódon kívül jelentős gazdasági hozadéka is van a kerékpáros turizmusnak, hiszen költenek a vendéglátó egységekben, szállásokon. Ezen kívül pedig a szolgáltatásokat is igénybe veszik, így például több kerékpárszerviz is megél már a tó körül.

Ahogyan arról szerdán beszámoltunk, Kaposváron egy milliárd forint jut a kerékpárutak fejlesztésére. Az országban pedig csaknem 16 milliárdot szán a kormány erre a célra. Az elmúlt hetekben 27 kerékpárútszakasz felújítására írt alá szerződést. A tervek szerint olyan utakat építenek az ország több pontján, amelyek hosszú távon is működőképesek lesznek. Ennek keretében a Balatoni Bringakör is megújul, de Budapestet is összekötnék Európa nagyvárosaival.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában