Erőfitogtatás

2017.08.27. 14:15

Szkanderben feszültek egymásnak a polgárőrök

Somogyban 77 településen közel 2700 polgárőr dolgozik a közösségért: szombaton a huszadik, jubileumi megyei polgárőrnapot tartották.

Harsányi Miklós

– A lakosság az év minden napján számíthat a tagságra – mondta Poór Gyula, a megyei polgárőr szövetség elnöke. – Valamennyi településen elfogadták a csapatunkat, s a visszajelzések alapján egyértelműen kijelenthető: a somogyi szervezet megítélése kitűnő. S nemcsak a helyi, napi feladatokat látják el lelkiismeretesen a tagtársaim, hanem esetenként másik megyében működő társcsoportoknak is segítenek: így volt ez a Fina vizes világbajnokság idején.

Domán Tibor, a kaposvári szervezet elnöke kifejtette: az utánpótlás biztosítása érdekében tett szakmai munka elérte célját, rendszeresen érkeznek az új jelentkezők. Hamarosan tíz fiatal erősíti a környező településeik csoportjait. A szombati jubileumi rendezvényt számos szórakoztató feladat tarkította. Kötélhúzás, gumicsizma dobó verseny és talicska tolás járőrpárral: több fordulós megméretésre hívták az ünneplő polgárőröket.

 

Több elismerést is átadtak: a polgárőr érdemkereszt arany fokozatát Geszti József, a Kaposvári Kistérségi Polgárőr Egyesület, illetve Pretz Gábor, a tabi szervezet tagja kapta. Az ezüst fokozatot Hollós Demeter (Barcs), Palancer Tamásné (Somogysámson) vehette át, a bronz fokozatú díjat Laczkó Jánosnak, az andocsi, illetve Kun Sándornak, a barcsi egyesület tagjának ítélték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában