Kaposmérő

2017.08.28. 17:14

Távozásra szólították fel a lakossági fórumon az MSZP-s képviselőt

A somogyi falvak szuverenitása, önállóságuk fenntartása mellett foglalt állást egy kaposmérői eset példáját megemlítve Tardi Tamás, a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke a kaposvári Vármegyeházán tartott hétfői sajtótájékoztatóján.

Kovács Gábor

A Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke ismertette: egy magánkézben lévő 12 hektáros terület jövőjéről, a régi téglagyár bányagödréről vitáznak a kaposmérőiek. Egyelőre nincs közös nevező a tulajdonos és a falu vezetése között, hogy épülhessen-e a területen inert hulladék-feldolgozó. A beruházás terve megosztja a falu lakóit. Erről tartottak lakossági fórumot a faluházban.

– Ha egy 12 hektáros kaposmérői terület jövőjéről van szó, felkérjük Pintér Attilát, Kaposvár Megyei Jogú Városnak az MSZP listáján megválasztott önkormányzati képviselőjét, hogy ne szóljon bele! – jelentette ki sajtótájékoztatóján Tardi Tamás, a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke. Tardi Tamás szerint Pintér Attilát távozásra szólították fel, vagyis „elzavarták” a lakossági fórumon a kaposmérőiek, ezért jobban teszi, ha kéretlenül nem avatkozik bele az ügyeikbe. Tudomása szerint egy népszavazási kérelmet beadtak a helyi jegyzőhöz, de bízik abban, hogy a lakosok eldöntik majd, mi a hasznos a számukra.

– Próbált beleszólni olyan dolgokba, amibe nem kellett volna, ráadásul felkészületlen volt, én kértem fel, hogy távozzon – mondta a lakossági fórumról és Pintér Attiláról kérdésünkre Prukner Gábor, kaposmérői polgármester. – A lakosságtól is kaptak olyan megjegyzést, hogy Kaposváron a Nádasdi utcában nem gyűjtöttek aláírásokat, pedig ott is van hulladéklerakó.

Prukner Gábor hozzátette: nem akar belefolyni a kaposvári politikába, sem a falut annak színterévé tenni. Jelenleg várják a kormányhivatali környezetvédelmi engedélyeztetés eredményét a területre. A beruházás előrelépés lenne a falunak, mert akkora bevételt jelentene, amiből sok mindent meg lehetne valósítani.

Pintér Attila azt állítja: meghívták a fórumra

– A kaposmérői fórum fő szervezője hívott meg – mondta Pintér Attila –, úgy mint az egyébként sikeres, tavalyi kaposvári, a gumifeldolgozó elleni népszavazás kezdeményezőjét. Abból a célból, ha a kaposmérői ügy eljutna a népszavazásig, osszam meg a résztvevőkkel a kaposvári tapasztalatokat. Egy személynek volt a jelenlétem ellen kifogása, az pedig a kaposmérői polgármester volt. Őt felkértem, hogy mondja el a véleményét, de erre csak akkor volt hajlandó, ha kaposvári nem tartózkodik a teremben. Eljöttem, de azt tartom helyesnek, hogy mielőtt döntés születne, mindenkit meghallgassanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában