nem vitte el

2017.09.21. 19:08

Kaposújlak: az illegális hulladék maradt, a bírság jött

Kétszázezer forint bírságot szabtak ki arra az egyéni vállalkozóra, aki az épülő Csiky Gergely Színháznál keletkezett hulladékot – illegálisan – Kaposújlak külterületén lerakta és határidőre nem szállította el.

Sonline

– Helyszíni ellenőrzést tartott a Somogy Megyei Kormányhivatal Kaposvári Járási Hivatal Agrárügyi és Környezetvédelmi Főosztály Természetvédelmi Osztálya még augusztus 9-én Kaposújlaknál – tájékoztatott a kormányhivatal. – A bejelentés szerint ugyanis építési-bontási hulladékot raktak le a település külterületén.

A helyszínen nagy mennyiségű, előkezelés nélküli, vegyes inert hulladékot találtak, amelyet egy egyéni vállalkozó szállított oda, aki ezt el is ismerte.

A hivatal határozatában megtiltotta az illegális hulladék lerakását és arra kötelezte a vállalkozót, hogy szállítsa el azt egy arra engedéllyel rendelkező hulladékkezelőhöz szeptember 20-ig. S sz ezt a tényt igazoló dokumentumokat nyújtsa be a hatóságnak. A határidő lejárta után – csütörtökön – újból ellenőrizték a helyszínt, s kiderült, ugyan megkezdték a hulladék elszállítását, de még jelentős mennyiség maradt. A hatóság ezért új határidő kiszabása mellett 200 ezer forint eljárási bírságot szabott ki.

Fotónk illusztráció – shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában