időjárás-jelentés

2017.09.02. 07:00

Markáns hidegfront vet véget a nyári időnek

Szombaton már a felhőké lesz a főszerep és összességében többfelé várható eső, zápor, zivatar. Fokozatos lehűlés kezdődik, holnap már nem lesz melegebb 20 foknál.

Szalinay Tibor

Északnyugat felől egy hidegfront érte el a Kárpát-medencét, amely várhatóan lelassul, hullámot vet felettünk, így az egész hétvége időjárását meghatározza majd. Többnyire erősen felhős, vagy borult idő várható, kevés napsütés azonban bárhol előfordulhat majd. A vasárnap esti órákig összességében többfelé várható eső, zápor, zivatar, a csapadékhullásban azonban hosszabb szünetek is előfordulhatnak. A lehulló csapadék mennyisége szeszélyes területi eloszlást mutat majd.

Szombaton már megkezdődik a hűvösebb levegő beáramlása, a nappali hőmérsékletek többnyire 25 fok alatt alakulnak majd, holnaptól pedig további lehűlés várható, igazi őszi időre számíthatunk.

A jövő hét elején továbbra is hűvös, de már szárazabb léghullámok érkeznek fölénk, így csökken a csapadékhajlam, több lesz a napsütés, a hőmérsékletek azonban elmaradnak majd az ilyenkor szokásostól.

A következő három nap időjárása Somogy megyében

Szombat: gyakran lesz erősen felhős az ég, csak kevés napsütés fordulhat elő. Eleinte szórványosan, majd a délutáni óráktól már többfelé várható eső, zápor, zivatar. Az északnyugatira forduló szél megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharossá fokozódik. A délutáni órák hőmérséklete 21-23 fok között alakul. A késő esti órákra 18-20 fok közé hűl a levegő.

Vasárnap: többnyire erősen felhős idő várható, kevés napsütés azonban bárhol előfordulhat majd. Többfelé várható eső, zápor. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali órák hőmérséklete 13-15 fok között alakul. A délutáni órákra 19-21 fok közé melegszik a levegő.

Hétfő: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Néhol előfordulhat futó zápor. Az északnyugati szél erős, helyenként viharos lesz. A hajnali órák hőmérséklete 11-13 fok között alakul. A délutáni órákra 20-22 fok közé melegszik a levegő.

Távolabbi kilátások: a jövő hét közepéig folytatódik a változékony, az átlagosnál hűvösebb idő. A hét második felétől fokozatos felmelegedés kezdődik, egyre inkább 25 fok közelébe emelkedik a hőmérséklet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában