tervek

2017.09.13. 12:47

Tündérszarvas díszíti egy társasház falát Barcson

A Tündérszarvas nevet adták a barcsiak a városközpont új festményének. A sorozat azonban nem ért véget. Az átadón kiderült: egy képsorozatot készíttetne a városvezetés a barcsi házfalakra.

Kraft-Hosszú Ildikó

Darvas Iván helyi festőművész július közepe óta dolgozott a nem mindennapi alkotáson, amelyet egy társasház falára készített el. – Ez volt az eddigi legnagyobb munka, amit készítettem – mondta a festőművész, aki a tervezéstől kezdve az utolsó ecsetvonásig maga készítette a munkát. Avató beszédében Karvalics Ottó, Barcs polgármestere a közösségnek mondott köszönetet. – Hiszek abban, hogy akik ellátogatnak a barcsi Tündérszarvashoz, Darvas Iván munkájához, ők nem acsarkodni jönnek ide – fogalmazott Karvalics Ottó aki példaértékűnek nevezte az összefogást, ami alapján elkészülhetett az alkotás. A vállalkozások adták az állványzatot, rendelték a festéket, kültéri anyagokkal dolgozott Darvas Iván.

A Tündérszarvas átadására nemcsak barcsiak, hanem kaposvári és pécsi vendégek is érkeztek, hiszen nem sokszor készül egyedi festmény egy ház falára. Ezrek kísérték figyelemmel a napi helyzetjelentéseket a közösségi oldalakon, gratuláltak Darvas Ivánnak a munkához. – Azért van itt összefogás, ez mégiscsak megmutatkozott, itt minden ember szerette és szereti is, és én ennek nagyon örülök – mondta Darvas Iván.

A festőművész teljesen szabad kezet kapott a tervezés során, munkája jól illeszkedik a Darvas-életműbe. – Ha tehetném, egész nap házfalakra festenék – összegezte Darvas Iván, aki a jövőben sem marad munka nélkül. Karvalics Ottó az avatáson bejelentette, lesz folytatás is. A városközpontban omladozó házfalakról egyeztetnek a lakóközösségekkel és új köntöst adnának a szocreál épületeknek.

A következő falra is Darvas Ivántól rendelnének festményt. – Ha minden igaz, oda egy fehér ló kerülhet majd, de ez még csak terv – árulta el a festőművész, aki azt vallja, a kép akkor jó, ha helyette beszél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában