1962

2017.10.10. 18:02

Alapításának 55. évfordulóját ünnepelte a gépész

Nívós kulturális műsor, emléktábla és emlékszoba-avató: méltóképp megünnepelték kedden délután az a KSZC Eötvös Loránd szakgimnázium alapításának 55. évfordulóját.

Harsányi Miklós

Alapításának 55. évfordulóját ünnepelte a gépész

Latin, szalagos és néptánc, zene, s korabeli fotókkal, videókkal felidézett pillanatok az iskola múltjából: a színvonalas műsor méltó emléket állított az elődök munkásságának. A rendezvényen részt vett Huszti Gábor, a megyei közgyűlés alelnöke, s az iskola egykori diákja, Borhi Zsombor kaposvári alpolgármester valamint Weimann Gáborné tagintézmény-vezető köszöntötte az ünneplőket.

– Számtalan, igen eredményes tanulmányi és sportverseny gazdagította a múló tanéveket, egyre több diák ismerhette meg a gépész, a műszaki és a rendészeti képzés rejtelmeit, s egyre több pedagógus vehette ki részét ebben az örök értékeket hagyó munkában – mondta a megnyitón Csiba Ágota, a Kaposvári Szakképzési Centrum főigazgatója. – De az iskola mindig nagy hangsúlyt fektetett arra is, hogy tartalmas diák és kulturális élet színesítse a mindennapokat.

Alapításának 55. évfordulóját ünnepelte a gépész

Csiba Ágota méltatta a középiskolában dolgozók teljesítményét, rámutatott: fő mozgatórugója a csapatmunka, a pedagógusok, a diákok, a szülők közös érdeme. A közös tudásból, élményből és értésből áll össze az ötvenöt év története, ahol szívből tudta és tudja mindenki a mai napig, hogy mit kell tennie a közös cél érdekében.

– Önzetlen, elhivatott munka mindenki részéről, s az eredmény önmagáért beszél – folytatta Csiba Ágota. – Ennek bizonyítéka a volt tanítványok sikeres életpályája, többen közülük nem csak szűkebb környezetünkben, de országosan is elismerésre méltó eredményeket értek el. A kitartó és szorgalmas tanulásuk, munkájuk a ma diákjainak is olyan példát mutat, mely által ők is ösztönző erőt kaphatnak egy sikeres életpálya kiépítéséhez, s a következő évfordulók alkalmával már ők is öregbíthetik elődeikkel együtt az iskola hírnevét.

Németh Tibor igazgató, Tóth Antal közismereti tanár és Potó László szakoktató emléktábláját leplezték le a keddi ünnepség keretében, s ezután a látványosan kialakított emlékszobát avatták fel.

Folyamatos szakmai megújulás

Célunk, hogy jól felkészült, sokoldalú és folyamatos szakmai megújulásra törekvő diákokat képezzünk – mondta kérdésünkre Weimann Gáborné tagintézmény-vezető. – Azt szeretnénk, hogy a fiatalok birtokukban legyenek azoknak a készségeknek, képességeknek, amely hosszú távon is a javukat szolgálják. Versenyek, szakmai megméretések bizonyítják, hogy a gépészes diákok korábban, s manapság is megállják a helyüket. Kollégáimmal azt akarjuk, hogy a következő időszak is eredményes legyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában