zaj és por

2017.10.10. 09:00

A bíróságon folytatódik a kaposmérői hulladéklerakó ügye

A kaposmérői hulladéklerakó ügyében népszavazási kezdeményezést jegyző Müller Zoltán fellebbezést nyújtott be a Kaposvári Törvényszékhez.

Koszorus Rita

Mint arról korábban beszámoltunk a Helyi Választási Bizottság elutasította Müller Zoltán népszavazási kezdeményezését a Kaposmérőbe tervezett INERT hulladéklerakóról. Akkor a hulladéklerakó ellenzői azt mondták: nem hagyják annyiban a dolgot.

A népszavazási kezdeményezést jegyző Müller Zoltán fellebbezést nyújtott be a Kaposvári Törvényszékhez a Helyi Választási Bizottság döntése ellen. – Igazságtalannak érezzük, hogy az önkormányzat elzárkózik a helyi népszavazás kiírása elől – mondta a kaposmérői férfi kérdésünkre. – Szerintünk ez egy olyan kérdés, amely fontos a helyiek számára, ezért szavazásra lehet bocsájtani. Ezért nem fogjuk annyiban hagyni a hulladéklerakó kérdést sem most, sem később.

Megírtuk: az egykori kaposmérői téglagyár helyén tervez az önkormányzat úgynevezett INERT hulladéklerakót. A terület egy magántulajdonos kezében van, a tevékenységet azonban az önkormányzat cége végezné. A lakosok egy fórumon is elmondták, azért nem akarják a lerakót, mert az zajos és félnek a porszennyezéstől. Igaz akkor megkérdeztük a terület tulajdonosát, s ő azt mondta, nem lesz olyan por és zajterhelés, mint amitől az ott élők tartanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában