Videó!

2017.10.17. 17:30

Kaposvári animációs film nyert az Országos Független Filmfesztiválon

Fődíjat nyert animációs kategóriában a Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Karának hallgatója, Helstáb Martin a 62. Országos Független Filmfesztiválon.

Koszorus Rita

A fiatal alkotó a „Jó étvágyat, bogaram!” című kisfilmjéért kapta az elismerést, amelyet ünnepélyes keretek között a fővárosi A38 Hajó fedélzetén vehetett át.

A Magyar Független Film és Video Szövetség október 5. és 8. között rendezte meg a fesztivált, a versenyprogramba több száz nevező közül idén 26 alkotás juthatott be. A mezőny műfajok szempontjából nagyon színes volt, hiszen dokumentumfilm, kis- és nagyjátékfilm, animáció, filmetűd és táncfilm is szerepelt. A versenyprogram legjobbjait öttagú szakmai zsűri választotta ki, amelynek tagja volt Pescsics Mária fotóművész, a Kaposvári Egyetem docense is.

A „Jó étvágyat bogaram!” már számos díjat kapott kapott hazai és nemzetközi filmes megmérettetéseken. A zsűrinek különösen tetszett a film humorossága és társadalomkritikus hangvétele, valamint egyedi képvilága.

Helstáb Martin, a Kaposvári Egyetem elsőéves mozgóképes hallgatója öt díjazott kisfilmet rendezett eddig, az idei évben a „Hurut” című rövid animációja futott be sikeres nemzetközi fesztiválkört.

A 62. Országos Független Filmfesztiválon összesen 1 millió 250 ezer forint értékben osztották ki a díjakat, amelyeket a Magyar Nemzeti Filmalap és a Magyar Művészeti Akadémia ajánlották fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában