Ta-bbok

2017.10.01. 20:10

Megyeszerte érdekes programokkal vár a Könyvtári Napok

Az idén is csatlakozik a kaposvári Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtár az Országos Könyvtári Napokhoz.

Koszorus Rita

A hétfőn kezdődő rendezvénysorozat mottója ezúttal: csak tiszta forrásból. Ehhez igazodik a kaposvári bibliotéka is, hiszen Stahl Judittal is találkozhatnak az érdeklődők délután öt órakor. Kedden Horváth Péter igazgató tart előadást a szerzői jogokról, Ta-book címmel. – Ha tiszta forrásról beszélünk, akkor a szerzői jogok témáját mindenképpen körül kell járni – mondta a Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtár vezetője. – Szerdán a Kárikittyom zenekar ad elő a Muzsika, mint a boldogság forrása címmel egyórás népzenei játékot.

A programsorozatba olyan előadások is helyet kaptak, amelyek nem feltétlenül megszokottak a könyvtárban. Így természetgyógyász is beszél majd az egészség megőrzéséről természetes gyógymódokkal.

Több író-olvasó találkozó is a bekerült az Könyvtári Napok programjába, így a közkedvelt Hunyadi-ciklus szerzőjével Bán Mórral is találkozhatnak az olvasók csütörtökön. S, ha valaki gyermekével érkezne annak is kínálnak alternatívát a könyvtár munkatársai. Hiszen egész délután Csak tiszta forrásból címmel játszóház lesz a gyermekkönyvtárban.

Pénteken Máté László Levente visnyeszéplaki falugondnok és hagyományőrző beszél arról, hogy a helyi közösség, miként igyekszik visszatérni a természethez.

A zárónapon, vagyis vasárnap rendkívüli nyitva tartással várják a bibliotékába betérőket, s délelőtt még a Helka trilógia szerzőjével Nyulász Péterrel is lesz alkalmuk találkozni. Ezen a napon féláron lehet beiratkozni a könyvtárba, tudtuk meg Horváth Péter, igazgatótól. A héten beiratkozottak között vasárnap egy darab e-könyvolvasót sorsolunk ki.

Somogy megyében egyébként számos bibliotéka csatlakozik az idén az országos könyvtári napok programjaihoz. Egy héten át közel 100 programmal várják a kultúra iránt érdeklődőket a megye számos könyvtárában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában