e-személyi

2017.10.26. 10:22

Mobil kormányablakot telepítettek a kaposvári kórházba

Mobil kormányablakot telepítettek a Kaposi Mór Oktató Kórházba, hogy a dolgozók mihamarabb hozzájussanak a szükséges okmányokhoz.

K.G.

Mobil kormányablak települt ki a Kaposi Mór Oktató Kórház területére, hogy az egészségügyi dolgozók minél gyorsabban hozzájuthassanak a számukra szükséges azon okmányokhoz, amelyeket az egészségügyi elektronikus szolgálató tér közelgő bevezetése után használniuk kell. Novemberben indul az elektronikus szolgáltatás az egészségügyi intézményekben. Ebbe a digitális térbe az orvosok és a szakdolgozók csak e-személyi igazolvánnyal léphetnek be.

Augusztus óta zajlik az okmánycsere, mára a kórház valamennyi orvosa, és a szakdolgozók 80 százaléka rendelkezik már e-személyi igazolvánnyal, közölte Papp Erzsébet, a kaposvári kórház orvosigazgatója. A hátralévőket támogatják most, mert a kórház udvarán üzembe helyezett mobil kormányablak segítségével ütemezetten, a műszakos beosztásuk idején is kiválthatják okmányaikat az egészségügyi dolgozók, ez főként a vidéki munkatársak helyzetét könnyíti meg.

A nyáron folyamatosan érkeztek hozzájuk az egészségügyi dolgozók, mondta a mobil kormányablakról tartott sajtótájékoztatón Harasztiáné Süveges Zsuzsanna, a Somogy Megyei Kormányhivatal Járási Hivatalának vezetője. A három kaposvári kormányablaknál egy-egy dolgozó csak ezt a feladatot végezte az elmúlt időszakban. Az ingyenes és illetékmentes e-személy igazolványnak adókártya és TAJ-kártya funkciója is van, valamint a tulajdonos választhatja azt, hogy rögzíti az ujjlenyomatát és elektronikus aláírást is készíthet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában