EmlékVád

2017.10.24. 16:20

Színházi zaklatások: Kaposváron nem tudnak hasonló esetről

„A Kaposvári Egyetem színész és más hallgatóiban legelsősorban az emberi méltóságot tiszteli. Elítéli annak megsértését, a hatalommal való visszaélés és a zaklatás minden formáját. Mi, – azok az oktatók, akik a képzés és a kar megújulása óta tanítunk itt – nem tudunk olyan vagy ahhoz hasonló esetről, amelyek a sajtóban megjelentek” – írta a minap megjelent közleményében Kéri Kitty, a Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Kar Színházi Intézetének megbízott igazgatója.

Sonline

Mint ismert, megrázta a hazai színházi világot és közvéleményt, hogy Sárosdi Lilla színművész visszaemlékezéseiben arra utalt, hogy mintegy húsz évvel ezelőtt a Kossuth-díjas Marton László rendező visszaélve hatalmi pozíciójával, szexuálisan zaklatta. Az elmondottakhoz azóta több áldozat is csatlakozott, valamennyien névtelenül. A hazai színjátszás neves szereplői intézményei elítélően reagáltak a fejleményekre, a színészképzése révén méltán nagy elismertséget szerző kaposvári műhely vezetője szombaton osztotta meg gondolatait az üggyel kapcsolatban.

„Kötelességünknek érezzük, hogy nem csupán olyan bizalmi és egymást tisztelő légkört alakítsunk ki oktatók és hallgatók között, ahol ilyen eset nem fordulhat elő, hanem, hogy reagálva a kialakult helyzetre, meg is tudjuk ezeket előzni. Pszichológus bevonása mellett döntöttünk, hogy preventív módon megvédjük, valamint felkészítsük hallgatóinkat az ilyen helyzetek elkerülésére, rosszabb esetben a kialakult helyzet kezelésére és a szükséges lépések megtételére” – emelte ki a művésztanár, igazgató Kéri Kitty. Hozzátéve: fontosnak tartják, hogy ma Kaposvári Egyetemen korábban végzett minden olyan hallgatónak, aki esetleg zaklatás áldozata lett, megadják a pszichológiai segítséget, valamint az ügy kivizsgálásának lehetőségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában