Somogyvár

2017.10.13. 21:27

Új tantermek, megújuló iskolák – milliárdok a somogyi oktatásra

Több százmillió forintból, pályázati támogatással korszerűsítik a Siófoki Tankerületi Központ intézményeit a közeljövőben. Hárompólusúvá fejlesztik a központot, amelynek köszönhetően több intézmény bázisiskolává válik. Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programban hét nyertes pályázat született a Siófoki Tankerületből.

Koszorus Rita

A Siófoki Tankerületi Központ több mint 2 milliárd forintot nyert iskolafejlesztésre. Balatonszentgyörgyön 348 millió, Balatonlellén 144,2 millió, Balatonkeresztúron 146,6 millió, Somogyváron pedig 148,6 millió forint pályázati forrásból fejleszthetik az oktatási intézményeket, jelentette be Móring József Attila a hármas számú választókerület sikeres pályázati eredményeit Somogyváron.

– A projektek keretében új épületrészeket építenek és újítanak fel – mondta Móring József Attila. – Korszerű, modern eszközökkel felszerelt tantermeket és iskolai könyvtárakat alakítanak ki az iskolákban.

Közel tízezer iskolai bútort és különböző, oktatáshoz elengedhetetlen eszközt vásárolhatnak a tankerület iskolái. – Az iskolások tanulási és továbblépési esélyei javulni fognak – összegezte Móring József Attila. – Nőhet a középiskolában továbbtanulók aránya és emelkedik a térség megtartó ereje, hosszú távon pedig biztosítottá válik a térség társadalmi-gazdasági fejlődése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában