megyei időjárás

2017.11.11. 07:00

Borongós idővel kezdődik a hétvége megyénkben

Változó időjárásra számíthatunk szombaton a megyében. Előfordulhat napsütés is, de jellemzően borongós időnk lesz, éjjel kisebb esőkkel.

Sonline

Szombaton sok lesz a felhő Somogy felett, de időnként felszakadozhat, átmeneti időszakokra kisüthet a nap. Napközben említést érdemlő eső nem esik. Gyenge vagy mérsékelt, változó irányú szél fúj. Éjjel borongós időben itt-ott lehet kisebb eső. Élénkülő délnyugati szél támad.

A jellemző hőmérséklet átlaga:

szombat reggel 6,

szombat délután 9,

vasárnap reggel 6 fok körül alakul.

Kettős fronthatás várható. A hidegfrontra érzékenyeknél előfordulhat fejfájás, migrén, szédülés. Nőhet a szervezet görcskészsége, epilepsziás rohamok léphetnek fel, szívkoszorúér fájdalmak jelentkezhetnek. Asztmatikus rohamok léphetnek fel. A melegfrontra érzékeny szervezetűek pedig álmatlanságra panaszkodhatnak, ingadozhat a vérnyomásuk, csökkenhet a koncentráló-képességük, mind a munkában, mind az utakon. (forrás: met.hu)

 

 

 

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Vasárnapra borús idő a legvalószínűbb. Élénk délnyugati szél fúj. Elszórtan esőre is számítani kell, főként este, illetve éjjel esik. Éjszaka északira fordul és tovább erősödik a szél.

- Hétfőn szeles, hideg, borús napra van kilátás. Eső sem kizárt, de inkább a megye déli területein valószínű.

- Kedden reggel gyengén fagyos vagy fagyközeli, napközben is hideg, szeles időben várhatóan vékonyodni kezd a felhőzet, előreláthatólag sokfelé kisüt a nap.

- Szerdán és csütörtökön is élénk, gyakran erősebb északi szél ígérkezik. Számottevő csapadék nem valószínű, de időről-időre erős felhősödések váltják a napos időszakokat. Reggelenként gyengén fagy.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában