Videó!

2017.11.28. 20:00

Kenyai, laoszi és etiópiai fiatalok is bemutatták kultúrájukat

Látványos bemutatók, népviseletbe öltözött fiatalok, színvonalas programok: nagy sikert aratott Kaposvári Egyetem kedden nemzetközi délutánja, ahol a campuson tanuló külföldi diákok mutatkoztak be.

Harsányi Miklós

Elsőként egy kínai fiatal hölgy énekelt, majd két azerbajdzsáni fiatalember mutatta be hazáját. Számos diákot vonzott a nemzetközi est, s még a hivatalos köszöntő után is újabb baráti csoportok csatlakoztak a közönséghez.

– Tetszik a rendezvény, mivel összehozza a hallgatókat, s így jobban megismerhetjük egymás kultúráját, életét – mondta a 25 éves szudáni Omar Alfarough.

A Kaposvári Egyetemen jelenleg dél-afrikai, kenyai, laoszi, mexikói és etióp hallgatók is tanulnak, s mutatja a nemzetközi érdeklődést, hogy az elmúlt öt évben megháromszorozódott a határon túli diákok száma. Végvári György stratégiai és oktatásfejlesztési rektor-helyettes rámutatott: az idén 40 diák érkezett külföldről. S reményét fejezte ki, hogy ha a hallgatók tanulmányaik befejezésével visszatérnek hazájukba, a Kaposvári Egyetem jó hírét keltik majd.

Életem a Kaposvári Egyetemen címmel fotókiállítást tekinthettek meg a rendezvény ideje alatt a látogatók, s a bemutatók végén vendégül látták a külföldi hallgatókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában