átadó

2017.12.07. 17:00

Új melegedőt és raktárt avattak Öreglakon

Ünnepélyes szalagátvágással avatták fel csütörtökön a község új épületét, melynek egyik fele a közfoglalkoztatottak melegedője, a másik pedig raktár lesz.

Gyeszát Zsolt

Maczucza Miklós, Öreglak polgármestere elmondta: közel egy éve meghívást kaptak a Belügyminisztériumba, ahol az öreglaki közmunkaprogram elismeréseként egy oklevelet, valamint ötmillió forint vissza nem térítendő támogatást kaptak. Ezt a forrást használhatták fel az új épületre.

– Mivel minden évben viszonylag magas létszámban dolgoznak közfoglalkoztatottak a településen, szükség volt egy megfelelő körülményeket biztosító melegedőre – tette hozzá. – A közmunkások által felépített új épületben két vizesblokkot is kialakítottak. Ugyanakkor egy raktárhelyiséget is építettek, ahol a nagy értékű munkagépeket tárolhatják.

Hoffmann Imre, a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkára elmondta: azokat az önkormányzatokat részesítette elismerésben a minisztérium, ahol értékteremtő, hasznos tevékenységet folytatnak a közfoglalkoztatási program keretein belül. Hozzátette: örömmel látják, hogy olyan célra fordították a támogatást Öreglakon, mely a közfoglalkoztatottak érdekeit szolgálja.

Neszményi Zsolt kormánymegbízott köszöntőjében arról is szólt: a megyei kormányhivatal célja is az, hogy minél többen jussanak munkához, s akit csak lehet az elsődleges munkaerőpiacra segítsenek.

– Értékteremtő munkát végeznek az öreglakiak, így méltó helyre került a pénz – vélekedett Móring József Attila országgyűlési képviselő.

Mint azt megtudtuk, többek között betonelemeket és járdákat építenek az öreglaki közmunkaprogram keretein belül, valamint utak és zöldterületek karbantartásával foglalkoznak. S mivel több szakmunkás is dolgozik a programban, a helyi intézmények különböző felújítási munkálatait is el tudják végezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában