Aszfalt

2017.12.27. 10:00

Újult erővel korszerűsítik jövőre az utakat

Jövőre mintegy 57 kilométer hosszban újulhatnak meg az országos utak megyénkben: a megyeszékhelyen kívül Nagyatád, Ráksi, Mernye, Somogyjád, Andocs, Marcali, Öreglak, Berzence és Tarany térségében is dolgoznak majd a szakemberek.

Harsányi Miklós

Az idén karbantartási munkát végeztek el többek közt a Kaposvár-Fonyód szakaszon, Juta, Pusztakovácsi, Lulla, Szántód valamint Somogymeggyesnél, tudtuk meg Pécsi Norberttől, a Magyar Közút szóvivőjétől. Összességében 11,1 kilométernyi burkolatot újítottak meg a munkások, illetve a 61-es főút Kaposvárt elkerülő szakaszán közel négy kilométernyit részt tettek rendbe. Saját feladattervi keretükből 475 millió forintot fordított kátyúzásra és burkolatjavításra, a 61-es főút felújítása 200 millió forintba került.

A társaság megyénkben 1666 kilométer úthálózat üzemeltetéséről, karbantartásáról gondoskodik. Megtudtuk: a projektek az előkészítés, szerződéskötés fázisában vannak. A szóvivő kérdésünkre arról is beszámolt: 2018-ban hazai és Top forrásból – csaknem 155 milliárd forint értékben – mintegy 1250 kilométernyi útszakasz felújítását tervezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában