fejlesztés

2018.01.08. 18:17

Átadták a felújított toponári orvosi rendelőt

Közel 65,5 millió forintot fordítottak az orvosi rendelő korszerűsítésére, melyet hétfőn adtak át.

Harsányi Miklós

Az egészségügyi létesítményben három háziorvos dolgozik, s a körzethez több mint négyezren tartoznak. A Német István Program keretében készült el a beruházás.

Gyermek és háziorvosi rendelő, védőnői szolgálat, s tanácsadó: látványos munkát végzett a kivitelező, a több száz négyzetméter alapterületű toponári rendelő valamennyi helyiségét rendbe tették. S az épület előtt egy mozgáskorlátozott parkolót is kialakítottak.

– Abból az örömteli alkalomból jöttünk ide, hogy sikerült felújítani az orvosi rendelőt – hangsúlyozta Mihalecz András önkormányzat képviselő a hétfői rendezvényen. – Az épületre bizony ráfért az alapos korszerűsítés, s az egészségügyi dolgozók elmondták, hogy mit, s hogyan lenne célszerű felújítani.

Gondos előkészítés előzte meg az építkezést. Az orvosok márciusban költöztek ki az épületből, ám a toponáriak szerencsések voltak, hiszen a közelben biztosították számukra ellátást, s így a felújítás hónapjai alatt sem kellett sokat utazniuk. A munkálatokra 65,5 millió forintot fordítottak, s a következő hetekben elkezdik a költözködést, s várhatóan legkésőbb februárban az egészségügyi munka is elindul a rendelőben. Mihalecz András rámutatott: a megújult létesítményben kényelmesebb körülmények között dolgoznak a szakemberek, s minden bizonnyal a betegek is jobban érzik majd magukat.

– Jelentősen átalakult az orvosi rendelő, a kor színvonalának megfelelően alakították ki az épületet – mondta Müller Balázs háziorvos. – Szerintem igen praktikus az épületegyüttes belső elrendezése, s fontos, hogy a kiszolgáló helyiségeket, és a várótermet is felújították.

A helyi, a répáspusztai, a fészerlaki, az orci és a zimányi lakosokon kívül a desedai zártkertekben élő páciensek is a toponári rendelőbe járnak, a három háziorvoshoz több mint 4000-en tartoznak. Az ünnepség kapcsán mindannyian – Vida Róbert, Gyenes Olga és Müller Balázs – emléklapot kaptak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában