megyei időjárás

2018.01.05. 07:00

Felhők, szél, meleg – továbbra is tavaszias lesz a tél

Felhők, szél, meleg – továbbra is tavaszias lesz a tél. Sőt a hétvégén tovább melegszik a levegő, így aki teheti, menjen el kirándulni.

Sonline

– Zömében erősen felhős lesz az ég, bár időnként elvékonyodhat a felhőtakaró Somogyban pénteken – tájékoztatott az eumet.hu. – Szórványosan eleredő, időszakos, gyenge vagy mérsékelt esők, záporok is előfordulnak. Délies lesz a légmozgás, de erős széltől nem kell tartani egészen éjjelig, ekkor ugyanis megélénkülhet a szél, miközben a felhőzet is szakadozni, csökkenni kezd a térség felett.

A jellemző hőmérséklet átlaga

  • péntek reggel +5 fok
  • péntek délután +9 fok
  • szombat reggel +7 fok
  • A legvalószínűbb folytatás

    Szombaton élénk déli széllel még tovább melegszik a levegő. Ebben az országrészben ígérkezik a legmagasabb hőmérséklet, kora tavasziasan enyhe délután várható. Zömében szakadozottan felhős, változóan napos időre van kilátás. Vasárnap gyengébb légmozgás mellett, változó vastagságú, olykor szakadozott felhőtakaró zavarja a napsütést. Marad az enyhe idő. Délutántól, országszerte vastagodó felhőzetre számíthatunk, jelentős csapadék azonban nem várható.

    Hétfőn és kedden folytatódik ugyan a szokatlanul enyhe időjárás, de többnyire erősen felhős, szürke idő ígérkezik, délutánonként süthet ki a nap. Kiterjedt, tartós eső nem valószínű, de elszórtan, időszakosan lehet kevés csapadék. Szerdától ígérkezik némi lehűlés, de még így is több fokkal enyhébb időre van kilátás, mint a sokéves átlag. Előreláthatólag marad a borongós időjárás, többfelé, de továbbra is szórványosan előforduló, mérsékelt esőkkel. Napsütésnek továbbra is kicsi az esélye.

     

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában