Kaposvár

2018.01.23. 19:59

Ismerjék meg a fiatalok a közös kulturális kincseinket!

Mit jelent nekünk a magyar kultúra? címmel nagyszabású ünnepségre hívták kedden este a Klebelsberg Középiskolai Kollégiumba a fiatalokat.

Harsányi Miklós

Vers, zene, ének és tánc: huszonegy műsorszámot tűztek műsorra. A diákok József Attila, Bertók László, Ady Endre, Wass Albert és Csokonai Vitéz Mihály műveit is tolmácsolták, ezen kívül kalotaszegi népdalcsokor, mezőségi tánc, fuvola előadás és festménybemutató is szerepelt a programban.

Lovász Erzsébet könyvtáros kiemelte: a Magyar Kultúra Napjához kapcsolódva másfél évtizede minden esztendőben megtartják a rendezvényt. Céljuk, hogy a fiatalok minél alaposabban megismerjék közös kulturális kincseinket.

Miniszteri elismerés somogyi intézményeknek

A Magyar Kultúra Napján közművelődési szakmai díjakat adományozott Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár Budapesten. A Zeneakadémián rendezett ünnepségen adták át a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központnak a Közművelődési Minőség Díjat, melyet Gyulainé Isó Edina igazgató vett át.

Minősített Közművelődési Intézmény címet kapott a marcali Kulturális Központ is, melyet Vigmondné Szalai Erika igazgató vett át. A kitüntetés azoknak a közművelődési intézményeknek adományozható, melyek pályázott kategóriájukban a közművelődés minőségfejlesztésének alkalmazásával kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. Az elmúlt öt év alatt a címet már második alkalommal nyerte el a marcali intézmény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában