állatvédők

2018.01.15. 20:00

Nem hagyja magára a város az elárvult barcsi kutyákat

Aggódnak a Barcsi Természet- és Állatvédő Egyesületnél, kérdéses, márciustól ki fogja ellátni az ebeket. Biczák Balázs szerint tartós segítség kellene.

Koszorus Rita

Biczák Balázs, az egyesület menhelyének vezetője kérdésünkre elmondta: nagy szükség volna önkéntesek segítségére. – Jelenleg is száznál több kutya van nálunk – magyarázta a menhelyvezető. – Az ellátásukhoz négy ember kellene, de jelenleg három közmunkás dolgozik napi nyolc órában.

Ők azonban biztosan csak február végéig maradnak, addig biztosított ugyanis a közmunkaprogramban foglalkoztatásuk. – Egyesületként nem tudunk felvenni alkalmazottat, mert a bérükhöz szükséges forrást nem tudjuk biztosítani – mondta Biczák Balázs. – Eddig a Városgazdálkodási Igazgatóságon keresztül biztosítottak nekünk segítséget.

Ameddig ez nem megoldott, önkéntesek munkájára számít az egyesület, nekik kell kiosztani az ételt a kutyáknak, takarítani és gondozni az ebeket. Biczák Balázs hozzátette: tartós segítség kellene, hiszen az ebeknek fontos, hogy ugyanazzal az emberrel találkozzanak.

Megkérdeztük Karvalics Ottó, barcsi polgármestert, mi lesz a menhelyi ebekkel márciustól. Azt mondta: az állatvédőknek nem kell félniük, a város nem fogja magukra hagyni az elárvult négylábúakat.

Fotónk csak illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában