megyei időjárás

2018.01.24. 07:00

Kisüt a nap, melegszik a levegő, de a ködfoltokat nem ússzuk meg

Tovább tart a szokásosnál sokkal melegebb idő – szerdán kisüt a nap, melegszik a levegő, de a ködfoltokat nem ússzuk meg.

Sonline

– Szerdán délire fordul és kissé fel is élénkül a szél – tájékoztatott az eumet.hu. – Somogyban napos, vagy szűrt napsütéses enyhülő idő lesz a jellemző. Vékony fátyolfelhőzet szűrheti délelőtt a napsütést. Éjjel gyengül a légmozgás, így várhatóan erősödik a párásság, ködfoltok is képződhetnek.

A jellemző hőmérséklet átlaga

  • szerda reggel 0 fok
  • szerda délután +6 fok
  • csütörtök reggel -1 fok
  • A legvalószínűbb folytatás

    Csütörtökön és pénteken felhős és naposabb időszakok váltakoznak, reggelenként párával, ködfelhőzettel. Pénteken előreláthatólag tartósan és erősen felhős idő alakul ki a térségben. Déli légmozgás mellett folytatódik az enyhülés, ebben az országrészben a +10 fokot is elérheti a délutáni hőmérséklet.

    Szombaton várhatóan északira fordul a légáramlás. Csökken a pára és a tartós köd valószínűsége, de többnyire felhős idő ígérkezik. Csak kis körzetekben szakadozik fel olykor a felhőtakaró, bukkan elő a nap. Megtorpan a melegedés, kissé csökken a nappali hőmérséklet, de jelentős lehűlés nem valószínű. Vasárnap és hétfőn változó vastagságú fátyolfelhőzet mellett változó napsütés a legvalószínűbb, foltokban tartósan megmaradó ködfelhőzettel. Előreláthatólag ismét enyhül az idő.

    Orvosmeteorológia

    Szerdán front nem lesz térségünkben, viszont a magasban zajló melegedés hatására az érzékenyek körében melegfronti tünetek jelentkezhetnek, így migrén, fáradékonyság, dekoncentráltság is előfordulhat. A reggeli hideg, nyirkos időben viszont a kopásos eredetű ízületi panaszok erősödhetnek fel. A borongósabb tájakon élők fáradtabbnak, levertebbnek érezhetik magukat. Immunrendszerünk erősítése érdekében továbbra is ajánlott a vitamindús ételek fogyasztása. Öltözzünk melegen, az időjárásnak megfelelően! (forrás: Időkép)

    Közlekedésmeteorológia

    Szerdán elsősorban a havasabb tájakon találkozhatunk még nedves, vizes, csúszós, esetleg latyakos útszakaszokkal a hóolvadás következtében, ugyanakkor északon gyenge hószállingózás is előfordulhat. Reggel sokfelé, napközben elsősorban északon okozhat pára, köd korlátozott látási viszonyokat. Nyugaton, északnyugaton élénk délies széllökések csökkenthetik kissé a járművek menetstabilitását. A naposabb déli tájakon érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. (forrás: Időkép)

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában