ládányi segítség

2018.01.24. 17:37

Tíz tonna almát osztott ki Kaposváron az Ökumenikus Segélyszervet

Több mint hétszáz ládányi almát osztott szét az Ökumenikus Segélyszervet kaposvári családok között, a helyi partnerszervezetek segítségével. Sokaknak jött jól a tizennégy kilogrammnyi gyümölcs.

Koszorus Rita

Sorokban állva várakoztak az egy ládányi almára a kaposvári rászoruló családok. A Földművelésügyi Minisztérium és a Magyar Államkincstár közreműködésével és a Nagykálló TÉSZ Kft. felajánlásának köszönhetően oszthatták szét az önkéntesek a finom almát.

A Kaposvári Szociális és Fejlesztő Központjának udvarára begördülő kamion 10 tonnányi gyümölccsel érkezett, amelyet önkéntesek pakoltak le az udvarra, ahová jöhettek az adományra jogosultak. Lakcím alapján kaphattak a golden, idared, gála és starking fajtákból összeállított adományból. Sokaknak jelentett nagy segítséget az egészséges finomság.

Elég drága a gyümölcs – vélekedett Keceli Jánosné. – Valamikor az alma volt a legolcsóbb, most pedig majdnem a legdrágább. Mindenkinek jól jön ez és egy pár hónapig kitart, ott is, ahol egy vagy két gyerek van. Így vitaminhoz is jutnak. Jónás Jánosné is nagyon örült az adománynak. – Ez egy nagyon jó dolog – mondta a kaposvári asszony. – Főleg ahol gyerekek vannak, ott nagy segítség. Általában nemigen tudok az ilyen adományosztásokról, de most szerencsére el tudtam jönni.

Több mint hétszáz kaposvári családot segített így a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet szerdán Kaposváron. Nem csak azokat, akik a Pécsi utcai Szociális és Fejlesztő Központjának udvarán vették át az almát, de kaptak a Borostyánvirág Anyaotthon lakói, a Családsegítő Szolgálat és partner egyesületek tagjai, valamint iskolák diákjai is a gyümölcsből.

A környéken élők számára nem csak a kézzel fogható adomány jelent segítséget, tudtuk meg a helyi családoktól. – Ha bármilyen problémánk van, mindig fordulhatunk a fejlesztő központ munkatársaihoz is – mondta Keceli Jánosné. – Még jogi kérdésekben is segítséget nyújtanak, nekem csak jó tapasztalataim vannak.

Keceli Jánosné, a férjével közösen nevel egy roma kisfiút, aki a nyár nagy részét a fejlesztő központban tölti. Ezzel nagy terhet vesznek le a válláról, ráadásul szakemberek foglalkoznak a kicsikkel.

Jónás Jánosné is ezt a lehetőséget emelte ki: látom, hogy sokan jönnek kisgyerekkel és foglalkoznak velük.

Egész évben segítenek a civilek

Negyvenhárom tonna almát ajánlott fel az Ökumenikus Segélyszervezet javára a Nagykállói TÉSZ Kft., amelyet a Földművelésügyi Minisztérium és a Magyar Államkincstár közreműködésével juttatnak el a rászorulókhoz. Egy család egy ládányi, azaz tizennégy kilogramm almát kap, amely több mint négyezer forintos adománynak felel meg.

Az Ökumenikus Segélyszervezet legutóbb karácsony előtt szervezett nagyobb adományosztást, akkor kétszáz rászoruló család és gyermek ünnepét tették szebbé a szeretet.éhség akcióval. A szervezet évente családok tízezreinek nyújt kézzelfogható segítséget élelmiszer, ruha vagy éppen tanszerek formájában.

A Ökumenikus Segélyszervezet Magyarország egyik legnagyobb, nemzetközi szinten is elismert karitatív szervezete. Az önkéntesek vallásra, nemzetiségre és világnézeti hovatartozásra tekintet nélkül segítenek nap, mint nap rászorulóknak hazánkban és a Kárpát-medencében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában