megyei időjárás

2018.02.08. 07:00

Hóra ébredt Somogy – ma is marad a borongás

Elborongunk ma is az idővel együtt. A szomorúságot csak a havazás töri meg a megyében.

Sonline

Somogy megyében, csütörtökön borongós időben lesz részünk, de délután már kissé vékonyodik a felhőzet. Gyenge havazásra, havas esőre lehet számítani. Napközben megélénkül az északnyugati szél, majd estére mérséklődik. Éjszaka kiderül az ég, és fagypont alá csökken a hőmérséklet.

A jellemző hőmérséklet átlaga:

csütörtök reggel +1,

csütörtök délután +2,

péntek reggel -2 fok körül alakul.

A csapadékos időt okozó mediterrán ciklon hátoldalán hideg levegő áramlik fölénk, emiatt az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet, a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges. Tartós álmosságérzés jelentkezhet. A fokozottabb véralvadási hajlam miatt nagyobb az esélye trombózisnak. A vércukorszint alacsonyabbá válhat. (forrás: met.hu)

És ahogy később lesz...

– Pénteken napos, de helyenként tartósabban ködös, ködfelhős idő várható.

– Szombaton napos, felhős, illetve ködfoltos területek váltakoznak. Legfeljebb elvétve alakulhat ki jelentéktelen hószállingózás, havas eső.

– Vasárnap előreláthatólag továbbra is napos, valamint ködös területek váltakoznak. Az átlagosnak nagyjából megfelelően alakul a hőmérséklet.

– Hétfőn előreláthatólag északnyugat felől beborult az ég, de számottevő mennyiségű csapadék ekkor sem valószínű. (forrás: eumet.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában