Mobile Photography Awards

2018.02.07. 09:00

Az Időutazó a legjobb utcai fotók közé került

Bár díjat nem nyert, de két magyar is dicséretben részesült a 7. alkalommal meghirdetett Mobile Photography Awardson. A Kaposváron tanult Keresnyei Vince képe az utcai fotó kategóriában került a legjobbak közé. 

Góz Lilla

Amikor csak teheti fotóz, akár telefonnal vagy fényképezőgéppel. Keresnyei Vince Időutazó képét válogatták be a Mobile Photography Awardson a legjobbak közé az utcai fotók kategóriájában.

– A versenyre csak mobiltelefonnal lehet fotózni, az utómunkákhoz is ezt lehet csak használni – mondta Keresnyei Vince. – ha valaki belenyúl számítógéppel, akkor kizárják a versenyből.  

A 29 éves fiú jelenleg Pesten él kaposvári származású feleségével. Időutazó képe is ott készült. – Egyik este álltam a Ferenciek terén – mesélte Vince. –Megláttam egy kalapos öregurat, ahogy várt az út szélén, a háttérben a ködben pislákoltak a köztéri lámpák. Különös módon egy lélek se volt az utcán és autó sem jött. Az jutott róla eszembe, hogy olyan, mint egy időutazó. Ez is lett a fotó címe.

Keresnyei Vince a Táncsics Mihály Gimnáziumba tanult, majd a Kaposvári Egyetemen, ahol mozgóképkultúra-és médiaismeret szakon végzett. Mikor benevezett a versenyre, nem gondolta, hogy bekerülhet a legjobbak közé. 2007 óta fotóz, operatőrködik, grafikus munkákat készít szabadúszóként. Készít ételfotókat, de többször volt turisztikai témájú munkái is. – A fotózással tudom kifejezni a kreativitásomat, próbáltam megfesteni, amit látok, de az nem ment – mondta el Keresnyei Vince.

Keresnyei Vincén kívül Boros Piroska makro kategóriába került a legjobbak közé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában