eljárás

2018.02.08. 17:19

Kártérítési igényt a Kormányhivatalba lehet beadni

A Somogy Megyei Kormányhivatalhoz fordulhatnak a Czeglédy-ügy károsultjai – hívta fel a figyelmet csütörtöki sajtótájékoztatóján Neszményi Zsolt, kormánymegbízott.

Koszorus Rita

Elmondta: a kormány nem várta meg, hogy véget érjen ez a bonyolult büntető ügy, hanem a tavalyi év végén rendeletet alkotott, a Humán Operátor Zrt. és kapcsolódó cégek által megkárosított állampolgárok rendkívüli kárrendezésére. – Ilyenkor általában meg kell várni, hogy vége legyen az ügynek – magyarázta Neszményi Zsolt. – A Czeglédy-ügy károsultjai azonban a fővárosi és járási kormányhivatalokban terjeszthetik elő igényeiket február 28-ig és a hivatal hozza meg a döntést.

A somogy megyei kormánymegbízott elmondta: Somogy megyében eddig két olyan állampolgár élt ezzel a lehetőséggel, akiket megkárosított az MSZP-DK-Együtt szombathelyi képviselőjének érdekeltségébe tartozó cégcsoport.

Fontos cél a károsultak megsegítésén túl, az amúgy jól működő diákszövetkezeti rendszerbe vetett hitet visszaállítsuk. Ez egy jó és fontos dolog, nem szeretnénk azt hogy egy romlott alma miatt, mondjuk az egész láda sérelmet szenvedjen.

A kormánymegbízott a Címerteremben cáfolta azok a híreszteléseket, hogy az állam leépítené a helyhatóságokat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában