megyei időjárás

2018.02.25. 07:00

Kemény fagy – napközben is nagyon hideg lesz

Kemény fagy - napközben is nagyon hideg lesz, ráadásul is az ég is beborul, de csapadék hétfő reggelig nem várható.

Sonline

- Somogy megyében, vasárnap már napközben is keményen fagy, kifejezetten hideg időre készüljünk – hívta fel a figyelmet az eumet.hu. – Változóan felhős idő lesz, de legfeljebb hószállingózás fordulhat elő. Mérsékelt északkeleti szél fúj. Éjszaka dél felől megvastagszik a felhőzet, beborul az ég, csapadék reggelig nem várható.

A jellemző hőmérséklet átlaga

  • vasárnap reggel átlagosan -8 fok
  • vasárnap délután -5
  • hétfőn reggel -9 fok
  • A legvalószínűbb folytatás

    Hétfőn dél felől egy újabb mediterrán ciklon húzódik fölénk, de jelentős csapadék nem hullik belőle, csupán hószállingózás, néhol gyenge havazás fordulhat elő. Az élénk északkeleti szél hordhatja majd a kevés havat. Kedden is még ez a mediterrán ciklon határozza meg időjárásunkat, és okoz borongós, továbbra is kifejezetten hideg, fagyos időt, hószállingózásokkal.

    Szerdán már vékonyodik, csökken a felhőzet, többfelé kisüthet a nap, de futó hózáporok, még mindig lehetnek. Március elsején még fagy várható, de erősödő déli áramlással, a magasban már jelentősen enyhülni kezd az idő. Előreláthatólag mediterrán ciklon okozhat kezdetben havazást, majd ónos esőt, végül esőt. Ezt követően a talaj közelében is jelentősen megenyhül az idő, megszűnnek a fagyok.

     

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában