egészségügyi bástya

2018.02.12. 18:51

Megújult csecsemőrészleget avattak a siófoki kórházban

Megújult a siófoki kórház csecsemő osztálya, ahol mostantól az eddigieknél jóval nagyobb komfortban gyógyulhatnak az intézmény legkisebb betegei.

Kolumbán Tünde

Az átadásának 50. évfordulóját ünneplő siófoki kórházban mostanra gyermekellátás valamennyi fázisa korszerűbb lett. A néhány éve megújult gyermekambulancia és a tavaly adományokból korszerűsített gyermekosztály után most a kórház 1968-as átadása óta szinte változatlan állapotban működő csecsemő részleg korszerűsítése is megvalósult.

A fenntartó Állami Egészségügyi Ellátó Központ, a Dél-Balaton Gyermekeiért Alapítvány, valamint vállalkozók és magánszemélyek támogatásainak köszönhetően az építészeti korszerűsítés mellett a kórtermek új berendezést kaptak, és a villamos hálózat állapotát is javították.

Az átadó ceremónián Inczeffy István, a Siófoki Kórház főigazgatója arról beszélt, hogy a kórház jubileumi éve beszerzések egész sorával indult, az év első felében már mintegy 66 millió forintot költöttek egyebek mellett takarítógépek és egy mikrobusz vásárlására vagy a szakrendelők padlózatának felújítására.

Witzmann Mihály, a térség országgyűlési képviselője szerint a csecsemőrészleg korszerűsítése újabb jelentős előrelépés a Dél-Balaton meghatározó egészségügyi bástyáján, ahol a tudatos tervezésnek köszönhetően évek óta tartó fejlődés tapasztalható.

A képviselő úgy fogalmazott, hogy az elmúlt években megvalósult mintegy négymilliárd forintnyi beruházást követően csak az elmúlt pár hónapban újabb 130 millió forintos fejlesztés valósult meg a kórházban, amit Witzmann Mihály az átadón a fejlődés, az innováció és megújulás jelképének nevezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában