korvég

2018.02.07. 16:46

Nem kapott szerződést, bezár a Partyfészek

Tizenegy év után zárt be a zamárdi Partyfészek nevű szórakozóhely, az üzemeltetőnek lejárt a szerződése, hiába folytatta volna a tevékenységet, a hangos zenére, késedelmes fizetésekre és lakossági panaszokra hivatkozva nem kapott újabb kontraktust a várostól.

Koszorus Rita

Sokak ismerték a déli part egyik kedvelt szórakozóhelyét, a Partyfészek nevű klubot, ahol a 11 éves működés során több, mint 800 ingyenes koncertet szerveztek, zenei táborokat és mini fesztiválokat tartottak. Az üzemeltető Benkő-Benczúr Balázs bérleti szerződése a településsel mostanra lejárt. – Áprilisban döntött egy határozatról a képviselő-testület, amelyben az áll: nem hosszabbítják meg a bérleti szerződésünket, ha egy hangmérésnek nem felelünk meg – mondta el érdeklődésünkre Benkő-Benczúr Balázs. – Mi egész évben igyekeztünk erre odafigyelni és végül az önkormányzat nem tudta hiteles okirattal igazolni, hogy túl hangos a hely. A mérés megtörtént, de az üzemeltető részéről senki sem volt ezen jelen. Ezért okirat-hamisítás miatt feljelentést tettünk.

Benkő Balázs szerint övé az erkölcsi fölényben az önkormányzattal szemben, hiszen szerinte hamis okirattal próbálja megszüntetni a tevékenységet. – Arra hivatkoznak, hogy hangosak vagyunk, de tőlünk nem messze van a Balaton Sound és a B My Lake, azok sokkal hangosabbak – húzta alá az üzemeltető. – A zenészszakma összefogott a Partyfészekért és azok a művészek, akik nálunk felléptek azt javasolták, hogy csináljunk élőláncot, vagy koncertet, hogy megmutassuk az erőnket. Ha ez sikerül, nem Zamárdi bontja le a Partyfészket, „hanem én Zamárdit” egy hatalmas koncerttel.

Mivel szerződés szerint le kellene bontani a Partyfészket, ha lejár a bérleti szerződés. – Én azt mondom, saját kezemmel festettem fel a hangjegyek a falra – mondta Benkő-Benczúr Balázs – Ha át kell adnom az épületet a városnak, akkor egyenként verem ki a hangjegyeket a falból és minden egykor itt fellépő zenésznek adok belőle egyet.  És elviszem a kultúrát Zamárdiból.

Amikor Benkő-Benczúr Balázsék bérbe vették a helyet, csak egy üres ingatlan volt. Az üzemeltető húzta fel az épületet építtette ki a közműveket.

Csákovics Gyula polgármester azt mondta: a helyiek sem örültek a part menti szórakozóhelynek. – Halomban állnak az önkormányzatnál a panaszlevelek – fogalmazott a városvezető. – A hajnalig tartó hangos zaj, az elhanyagolt környezet, a tiltás ellenére állandó zöldterületen parkolás voltak a leggyakoribb észrevételek.

De más oka is volt a szerződés megszűnésének. –Az elmúlt tíz év arról szólt, hogy késett az üzemeltető a számlák kiegyenlítésével, folyamatosan tartoztak – közölte Csákovics Gyula. – A legfontosabb azonban, hogy a lakók panaszkodtak a zajra és a koszra.

Amióta kiderült, hogy bezár a Partyfészek, soha nem látott mennyiségű telefont és támogató üzenetet kapott az Omega zenekar billentyűsének fia. Benkő-Benczúr Balázs azt mondta: ez is bizonyítja mekkora szeretet övezi a szórakozóhelyet. A lakók azonban köszönetnyilvánító levelet tettek közzé a döntésért. Ebben az áll: a hely úgy nézett ki, mint „egy elhanyagolt termelőszövetkezeti major….nyugodtan mondhatjuk, hogy Zamárdi szégyene volt.” A lakók levelükben úgy reagáltak: „az egy-két hétig itt nyaraló fiatalok könnyen veszik védelmükbe a helyet, ők mindig elmentek, mi pedig itt maradtunk.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában