Farsangi Regatta

2018.02.11. 17:27

Télen is vitorlások lepték el Balatonlellét

Alig ért véget az előző, újabb regattát rendeztek Balatonlellén. Összesen huszonkettő hajóval indultak túrázni a hét végén a résztvevők. A cél, hogy ne csak nyáron, hanem télen is hódoljanak minél többen ennek a sportnak.

Góz Lilla

Második alkalommal rendezték meg a Farsangi Regattát a hét végén. – Használjuk ki a tavat télen és nyáron is – kezdte a reggeli eligazítást Tóth Balázs. A BL Yacht Club ügyvezetője elmondta: második alkalommal rendezik meg a Farsangi Regattát, 22 vitorlás száll vízre, hogy egymással megküzdjenek. – Tudjuk, nem egy szokványos dolog, hogy farsangkor, februárban vízre szállnak a hajók, de szeretnék ezt hagyománnyá tenni – mondta Tóth Balázs.

Sokan már nem először vettek részt téli vitorlás túrán. Szentmarjai Gábor azt mondta: többször volt kint télen, mint nyáron, az idén ugyanis eddig kedvezett az időjárás ennek a sportnak. Bagyó Sándor vízimentő egy szárazruhát is bemutatott a regattán, s a réteges öltözékre és a mentőmellény használatára hívta fel a résztvevők figyelmét. – Az természetes, hogy mentőmellényt folyamatában használunk – hívta fel a figyelmet Bagyó Sándor –, ám a napokban a kormányos értekezleten arról is beszéltünk, hogy célszerű lenne a vitorlások által ismert szárazruhát használni. Ennek az a lényege, ha valaki vízbe esik, nem lesz vizes, nem változik a hőérzete, és nem is fog kihűlni – tette hozzá a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának vezetője.

A szervezők azt tervezik, hogy jövőre harminc hajóval százötvenen vitorlázzák körbe a Balatont farsang idején, a gasztronómiai állomások között pedig hajóval fognak közlekedni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában