fizetek!

2018.02.15. 19:28

Torkos csütörtök: félpénzen lakhatunk jól Somogyban is

A Balatonnál idén is megtartották a torkos csütörtököt, összesen 33 vendéglátóhely csatlakozott a kezdeményezéshez.

Koszorus Rita

Kilenc somogyi étterem adott lehetőséget a vendégeknek, hogy ezen a napon, a torkos csütörtökön minimum harminc százalék kedvezménnyel fogyasszanak. Akadt azonban olyan hely is, ahol a teljes étlapra ötven százalékos kedvezményt adtak.

A húsvétot megelőző negyven napos, nagyböjt előtt hamvazószerdát követő napon van a torkos csütörtök. Régen ilyenkor fogyasztották a farsangi maradékokat és tartottak egy utolsó nagy lakomát a nagyböjt előtt.

A kezdeményezést 2006-ban karolta fel a Magyar Turisztikai Ügynökség, hogy népszerűsítse az étterembe járást. Ám az idei évtől nem szervezik központilag az eseményt, így közös honlapja sincsen.

Győrffy Árpád, a balatoni torkos csütörtök főszervezője azt közölte szerkesztőségünkkel, hogy nőtt az érdeklődés a kezdeményezés iránt. – A múlt évinél közel kétszer több étteremben és vendéglátóhelyen torkoskodhatnak kedvezményesen a balatoni térségben élők, vagy oda látogatók – áll a szervező közleményében. – Több üzlet már a múlt héten elkezdte az akciózást, s vannak olyanok is, melyek 2-4 napon át adják a torkos csütörtöki kedvezményeket a vendégeiknek. A kezdeményezéshez csatlakozott helyek közül kilenc vendéglátóhely minden termékét féláron adja, egyik közülük két napon át. Négy olyan üzlet csatlakozott, ahol az ételek féláron kaphatók, az italokra eltérő nagyságú kedvezményt biztosítanak.

A balatonlellei BL Yacht Clubban már két hete tart a torkoskodás. Tóth Balázs ügyvezető kérdésünkre elmondta: nagy siker az akció. – A vendégeink örömmel fogadták az ötven százalékos kedvezményt – mondta a turisztikai szakember. – Azt tapasztaltuk, hogy jelentősen megnőtt az asztalfoglalások száma egy átlagos hétköznaphoz képest.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában