tudatosság

2018.02.13. 16:27

Vigyázz, kész, pénz! – Pénzügyi vetélkedő diákoknak

Huszonhat somogyi csapat vesz részt a  K&H pénzügyi vetélkedőjében. Az általános iskolások számára kiírt versenyt nyolcadik éve szervezik meg azzal a céllal, hogy a tanulók alapvető pénzügyi ismereteit bővítsék.

Sonline

Rekordszámú, több mint nyolcezer résztvevővel indult az idei K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedő, amely a szülők, pedagógusok és a gyerekek figyelmét hívja fel a pénzügyi ismeretek szükségességére.

– A vetélkedőt tudatosan úgy terveztük, hogy egy egész tanéven átívelő programként biztosítson pénzügyi ismeretterjesztést, illetve többfordulós megmérettetéseket – mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója. – Így bármennyien is jelentkeznek, az elsajátított tudással már nyerhetnek; persze a dobogós helyért való versengés heve szinte minden csapatnál erősen jelen van.

– A tanárok óriási lelkesedéssel készítik fel a gyerekeket, nagy odaadással kísérik őket végig a fordulókon és drukkolnak a továbbjutásukért – tette hozzá Horváth Magyary Nóra. – A verseny a pénzügyi tudatosság köré épült, azaz hogy mennyire értik a gyerekek az egyes pénzügyi fogalmakat, látják-e az összefüggéseket, és adott esetben tudnak-e takarékosabb megoldást egy-egy helyzetre.

Fülöp Márta, az MTA Kognitív Idegtudományi és Pszichológiai Intézetének tudományos tanácsadója szerint a legtöbb gyerek azért jelentkezik a versenyre, mert össze akar találkozni hasonló érdeklődésű gyerekekkel ezeken a versenyeken. A fináléban csak 1-1 győztes csapat lehet a 4 korosztályban. A legjobb pénzügyesek akár egymillió forinttal gazdagíthatják iskolájukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában