kaposvár

2018.03.27. 19:05

Ápolástörténeti kiállítás nyílt a hetvenéves iskolában

A felnőttoktatás a kezdetektől meghatározó az intézmény életében, a régióban sokáig csak itt nyújthattak át- és továbbképzéseket, újabb szakvégzettségeket az egészségügyi és szociális intézmények dolgozóinak.

K. G.

Tankórterem és fityula – ápolástörténeti kiállítást is megtekinthettek a látogatók a Kaposvári SZC Szigeti-Gyula János Egészségügyi Szakgimnáziuma és Szakiskolájában, mely a fennállásának 70. évfordulóját ünnepelte. 1948-ban még Dobó Katica Állami Betegápolónő Iskola néven alakultak. Hét évtized történelmi viharaiban sokat változott a név és a helyszín, de a profil nem: egészségügyi, illetve szociális dolgozókat képeznek, mondta Veiger Katalin intézményvezető. Az ünnepségen köszöntötték Tapazdi Esztert, aki 31 éven át volt iskolaigazgató.

Az elődöknek nem kell szégyenkezniük az iskola mai teljesítményéért, fejtette ki Csiba Ágota, a KSZC főigazgatója, aki hozzátette: egyre népszerűbb az egészségügyi képzés, a tanulólétszám nem csökken, sőt a felnőttoktatás a befogadóképessége határán működik. Veiger Katalintól megtudtuk: a felnőttoktatás a kezdetektől meghatározó az intézmény életében, a régióban sokáig csak itt nyújthattak át- és továbbképzéseket, újabb szakvégzettségeket az egészségügyi és szociális intézmények dolgozóinak, és most is várják a jelentkezőket.

Világszínvonalú a magyar egészségügyi képzés, ennek is köszönhető, hogy a magyar egészségügyben dolgozók a világ bármely pontján megállják a helyüket, hangsúlyozta ünnepi beszédében Gelencsér Attila, a térség országgyűlési képviselője.

Borhi Zsombor, Kaposvár alpolgármestere köszöntőjében rámutatott: nem elég modern kórházakat építeni, de el kell érni, hogy a betegek megfelelő ellátással találkozzanak, és ezt a biztonságot csak az egészségügyi dolgozók adhatják meg.

A gyakorlati képzést méltatták

A jubileumi ünnepséget elhangzott: a gyakorlati képzőhelyek is nagy szerepet játszottak az iskola életében. Az ünnepségen meghívott vendég volt Moizs Mariann, a Kaposi Mór Oktató Kórház főigazgatója és Héra Eszter ápolási igazgató, valamint Mayer Judit, a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési vezetője, és Turnár Jánosné, a Kaposvári Szociális Központ vezetője is. Valamennyien azon munkálkodnak, hogy az ápolás és gondozás terén szívvel-lélekkel, alázatossággal és hivatástudattal rendelkező ápolókat képezzenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában