tömegközlekedés

2018.03.10. 14:40

Húsz új klimatizált buszt állítanak forgalomba Somogyban

Húsz új autóbuszt állít forgalomba a következő napokban a Dél-dunántúli Közlekedési Központ: megyénkben hármat, Tolnában tízet, Baranyában hetet. A fejlesztéssel a járművek átlagéletkora 12,3 évre csökken.

Harsányi Miklós

– A Volán Buszpark Kft. tavaly október végén közbeszerzési felhívást tett közzé 28 normál és 72 alacsony belépésű új autóbusz beszerzésére lízingszerződés keretében – közölte a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. – A közbeszerzési pályázat győztese a Kravtex-Kühne vállalatcsoport Credo Inovell 12 és Credo Econell 12 autóbuszai.

Az Euro 6-os emisszió besorolású,  210 kw teljesítményű motorral és robotizált sebességváltóval szerelt járművek könnyűszerkezetűek, s a jelenleg futó típusokhoz képest mintegy 20 százalékos átlag üzemanyag-fogyasztás érhető el.

A Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. azt is közölte: a járművek elosztása a forgalmi igények és az autóbuszok megyénkénti átlag életkorának figyelembe vételével történt. A Credo Econell 12 típusú autóbusz a gyártó alacsony belépésű típuscsaládjának 12 méter hosszú, elől és középen kétajtós, kétszárnyú, befelé nyílós változata, amelyben 50 komfortos ülést helyeztek el, de összesen 81 személy szállítására alkalmas. Valamennyi busz klimatizált utastérrel rendelkezik, s az utastájékoztató és kiszolgáló rendszer beépítése után állnak forgalomba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában